Ρωσικές Δυνάμεις Προελαύνουν στη Νότια Ουκρανία – Αναλυτική Αναφορά

Οι ρωσικές δυνάμεις προελαύνουν σήμερα στη νότια Ουκρανία και έχουν διασπάσει τμήμα των ουκρανικών γραμμών σε απόσταση μικρότερη από 50 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της πόλης Ζαπορίζια, σύμφωνα με Ρώσους αξιωματούχους και φιλορώσους στρατιωτικούς μπλόγκερ.

Το Reuters δεν κατέστη δυνατό να επιβεβαιώσει τους ισχυρισμούς αυτούς, τους οποίους δεν έχει προς το παρόν σχολιάσει η Ουκρανία.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν το χωριό Στέποβε στην περιφέρεια της Ζαπορίζια, προωθούμενες μέσω των ουκρανικών γραμμών.

Ο Γιούρι Ποντόλιακα, ένας από τους φιλορώσους πολεμικούς μπλόγκερ που έχουν μεγάλη επιρροή, σημείωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις προωθήθηκαν επίσης στο γειτονικό χωριό Μάλι Στσερμπάκι.

“Οι μονάδες μας διέσπασαν την πρώτη γραμμή άμυνας προς την κατεύθυνση της Ζαπορίζια”, ανέφερε ο Ποντόλιακα.

Οι ρωσικές δυνάμεις προσπάθησαν χθες, Κυριακή, να εκδιώξουν από τη δυτική Ρωσία τους τελευταίους Ουκρανούς στρατιώτες, που βρίσκονται εκεί εδώ και επτά μήνες, μετά τη διασυνοριακή επίθεση που εξαπέλυσαν τον Αύγουστο οι ουκρανικές δυνάμεις στη ρωσική περιφέρεια Κουρσκ, με στόχο να αποσπάσουν την προσοχή του ρωσικού στρατού από το ουκρανικό μέτωπο και να αποκτήσουν ένα διαπραγματευτικό χαρτί.

ΣΜ 

Μοιράσου το

Αξίζει να διαβάσεις

Διαβασε ακόμη
σχετικα αρθρα

Δωρήτριες Χώρες Δεσμεύονται να Χορηγήσουν Βοήθεια 5,8 Δισ. Ευρώ στη Συρία

Οι δωρήτριες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανακοίνωσαν τη δέσμευσή τους να χορηγήσουν συνολικό ποσό 5,8 δισεκ. ευρώ στη Συρία, με την έλλειψη συνεισφοράς από τις Ηνωμένες Πολιτείες να επηρεάζει το τελικό ποσό.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς μιλάει για την Εθνική Ελλάδας και τους νέους παίκτες

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς εξετάζει την προοπτική άνοδου της Εθνικής Ελλάδας στη League A του Nations League και τη σημασία των νέων παικτών στην ομάδα.

Αναβαθμίσεις Ελληνικών Τραπεζών από Moody’s

Ο οίκος αξιολόγησης Moody's προχώρησε σε αναβαθμίσεις τριών ελληνικών τραπεζών, σημειώνοντας βελτίωση στις πιστοληπτικές τους αξιολογήσεις. Αναλυτικά, η Eurobank, η Εθνική Τράπεζα και η Attica Bank είδαν τις αξιολογήσεις τους να αναβαθμίζονται σε διάφορες κατηγορίες.

Προετοιμασία Εθνικής Ελλάδας για τα παιχνίδια με τη Σκωτία

Η προετοιμασία της Εθνικής Ελλάδας για τους αγώνες με τη Σκωτία για τα playoffs του Nations League ξεκίνησε με προβλήματα λόγω τραυματισμού του Δημήτρη Κουρμπέλη.