Οι προετοιμασίες για τις εξετάσεις PISA 2025 στην Ελλάδα

Από σήμερα ξεκινούν οι εξετάσεις του προγράμματος PISA στην Ελλάδα, με διάρκεια μέχρι τις 11 Απριλίου 2025. Συμμετέχουν 245 σχολεία, με πάνω από 9.000 μαθητές και μαθήτριες. Η εξέταση PISA αξιολογεί τις γνώσεις σε μαθηματικά, κατανόηση κειμένου, φυσικές επιστήμες, αλλά και νέα πεδία όπως τα αγγλικά και η ψηφιακή μάθηση.

Στην προηγούμενη έρευνα PISA 2022, η Ελλάδα σημείωσε πτώση στις επιδόσεις της, ενώ στο πεδίο της δημιουργικής σκέψης βρέθηκε υποδεέστερη από το μέσο όρο του ΟΟΣΑ. Η κυβέρνηση ανακοίνωσε μέτρα για την υποστήριξη των σχολείων και των εκπαιδευτικών, με στόχο την προαγωγή της δημιουργικής σκέψης.

Ο διευθυντής του ΟΟΣΑ, Αντρέας Σλάιχερ, βρέθηκε στην Ελλάδα για συναντήσεις με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και τον πρωθυπουργό. Συζητήθηκαν οι βελτιώσεις που μπορούν να γίνουν στο εκπαιδευτικό σύστημα με βάση τα δεδομένα της PISA και οι προτάσεις για μεταρρυθμίσεις.

Ο κ. Σλάιχερ υπογράμμισε τη σημασία της καινοτομίας στην εκπαίδευση και πρότεινε μεγαλύτερη αυτονομία στα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Η προσπάθεια για βελτίωση της διδασκαλίας και επαγγελματικής εξέλιξης των εκπαιδευτικών πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα, σύμφωνα με τον κ. Σλάιχερ.

Μοιράσου το

Αξίζει να διαβάσεις

Διαβασε ακόμη
σχετικα αρθρα

Συνέντευξη Τρίσταν Βούκσεβιτς: Αποκαλύψεις για το NBA, την Εθνική και το Μέλλον

Στη συνέντευξή του, ο Τρίσταν Βούκσεβιτς μιλάει για την πορεία του στο NBA, τις εθνικές ομάδες Σερβίας και Ελλάδας, τους συμπαίκτες του και τα σχέδια του για το μέλλον.

Οι 10 ομάδες με τα περισσότερα χρήματα στο Champions League 2024/25

Αναλυτική λίστα με τις 10 ομάδες που έχουν κερδίσει τα περισσότερα χρήματα στο Champions League 2024/25, σύμφωνα με την ανάλυση της "Football Meets Data". Μεταξύ αυτών βρίσκονται οι μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης.

Η Premier League ανακοίνωσε συμφωνία με την Puma

Η Premier League υπέγραψε συμφωνία με την Puma ως επίσημο προμηθευτή μπαλών από τη σεζόν 2025/26, ενισχύοντας τη συνεργασία τους σε ποδοσφαιρικά προγράμματα και εκδηλώσεις.

Αλλαγές στους κανονισμούς της Φόρμουλα 1 λόγω προβλημάτων με τις πίσω πτέρυγες

Οι αλλαγές στους κανονισμούς της Φόρμουλα 1 λόγω προβλημάτων με τις πίσω πτέρυγες φέρνουν νέες δοκιμές για τις ομάδες. Η FIA εξέδωσε τεχνική οδηγία ενόψει των αγώνων, ενώ προγραμματίζονται περαιτέρω αλλαγές στον εξοπλισμό των μονοθεσίων.