Νέες Μειώσεις Φόρων Προανήγγειλε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Νέες μειώσεις φόρων σχεδιάζει η κυβέρνηση, όπως προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Οικονομικών, όπου τον υποδέχθηκε ο νέος υπουργός Κυριάκος Πιερρακάκης. Αυτή η επίσκεψη σηματοδοτεί την έναρξη ενός κύκλου επισκέψεων στα υπουργεία μετά τον πρόσφατο ανασχηματισμό.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι για πρώτη φορά το ελληνικό κράτος κατάφερε να επιτύχει αύξηση εσόδων, αποτέλεσμα των προσπαθειών κατά της φοροδιαφυγής. «Θα συνεχίσουμε αυτή την προσπάθεια, και τα πρόσθετα έσοδα θα επιστρέψουν στην οικονομία μέσω αυξήσεων δημοσίων επενδύσεων ή μειώσεων φόρων», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι οι πολίτες θα αρχίσουν να διαπιστώνουν τα θετικά αποτελέσματα αυτής της εθνικής επιτυχίας πολύ σύντομα, αναγνωρίζοντας τη σημασία της φορολογικής μεταρρύθμισης.

Κατά την επίσκεψή του, ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον νέο υπουργό Οικονομικών και άλλους αξιωματούχους του υπουργείου, συμπεριλαμβανομένου του πρώην υπουργού και νυν αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Κωστή Χατζηδάκη. Η συνάντηση αυτή υπογραμμίζει τη σημασία της συνεργασίας και της αποτελεσματικότητας στην κυβερνητική δράση.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η οικονομία και η βελτίωση της ζωής των πολιτών είναι οι κύριες προτεραιότητες της κυβέρνησης. «Στόχος μας είναι η συλλογική πρόοδος να αποτυπωθεί και στο πορτοφόλι του κάθε πολίτη», δήλωσε, προειδοποιώντας ωστόσο ότι η δημοσιονομική σταθερότητα δεν θα τεθεί σε αμφιβολία.

Μοιράσου το

Αξίζει να διαβάσεις

Διαβασε ακόμη
σχετικα αρθρα

Νεϊμάρ: “100% έτοιμος για την πρεμιέρα του Brasileirão”

Ο Νεϊμάρ δηλώνει ότι θα είναι "100% έτοιμος" για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος Brasileirão, παρά τον τραυματισμό του.

Συλληφθείς Αλβανός για απόπειρα ανθρωποκτονίας στο Γκάζι

Συνελήφθη χθες το απόγευμα ένας 39χρονος Αλβανός, ο οποίος αντιμετωπίζει ένταλμα σύλληψης για υπόθεση απόπειρας ανθρωποκτονίας τριών ατόμων στο Γκάζι τον Δεκέμβριο του 2023. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ο 39χρονος παρουσιάστηκε αυτοβούλως στην έδρα της ΔΑΟΕ και συνελήφθη. Η υπόθεση είχε σημειωθεί στα ξημερώματα της 16ης Δεκεμβρίου 2023 στο Γκάζι, όταν ο 39χρονος άνοιξε πυρ εναντίον τριών Ελλήνων μετά από διαπληκτισμό έξω από κατάστημα εστίασης.

Επικρίσεις για τις δηλώσεις του υφυπουργού Ενέργειας σχετικά με τα Κατεχόμενα

Ο Θάνος Πλεύρης εκφράζει αμφιβολίες για τις δηλώσεις του υφυπουργού Ενέργειας Νίκου Τσάφου σχετικά με τα Κατεχόμενα, επισημαίνοντας την προσβολή για την ελληνική Πατρίδα.

Αντιδρά η Μπαρτσελόνα στην αλλαγή ημερομηνίας του αγώνα με την Οσασούνα

Η απόφαση της ισπανικής ομοσπονδίας να ορίσει τον αγώνα της 27ης αγωνιστικής της La Liga μεταξύ της Μπαρτσελόνα και της Οσασούνα στις 27 Μαρτίου προκαλεί αντιδράσεις και επιβαρύνει τους Καταλανούς.