Επίθεση σε ΜΜΕ στην Αϊτή: Νέα Έξαρση της Βίας

Ένα τηλεοπτικό δίκτυο στην Αϊτή ανακοίνωσε την Κυριακή ότι οι εγκαταστάσεις του δέχτηκαν επίθεση, λεηλατήθηκαν και πυρπολήθηκαν, ενώ παράλληλα άλλα δύο μέσα ενημέρωσης της χώρας βίωσαν παρόμοιο περιστατικό. Αυτά τα γεγονότα συνέβησαν στην πρωτεύουσα, Πορτ-ο-Πρενς, κατά τη διάρκεια μιας νέας έξαρσης της βίας.

Το τηλεοπτικό δίκτυο Télé Pluriel ανέφερε ότι οι εγκαταστάσεις του άδειασαν από τον εξοπλισμό τους και στη συνέχεια πυρπολήθηκαν το βράδυ του Σαββάτου προς Κυριακή.

Την προηγούμενη εβδομάδα, επλήγησαν από επιθέσεις οι εγκαταστάσεις των ραδιοφωνικών σταθμών Mélodie FM και Radio-Télévision Caraïbes (RTVC), που επίσης πυρπολήθηκαν, σύμφωνα με δημοσιογράφους των μέσων αυτών.

Η επίθεση κατά του RTVC, που θεωρείται «πυλώνας της ενημέρωσης στην Αϊτή», αναφέρθηκε ως σοβαρή επίθεση στην ελευθερία της έκφρασης από τον μεταβατικό πρωθυπουργό της χώρας.

Η εθνική ένωση μέσων ενημέρωσης της Αϊτής καταδίκασε τις επιθέσεις, τονίζοντας ότι συμβάλλουν στην επιδείνωση της κατάστασης στη χώρα.

Η πρωτεύουσα της Αϊτής βιώνει νέα έξαρση της βίας λόγω συγκρούσεων μεταξύ αντίπαλων συμμοριών, που προκαλούν τρόμο στον πληθυσμό και επιδεινώνουν την κατάσταση στην πόλη.

Τον Δεκέμβριο, τρεις άνθρωποι, μεταξύ των οποίων δύο δημοσιογράφοι, έχασαν τη ζωή τους από πυρά συμμοριτών, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για αντιμετώπιση της βίας στην περιοχή.

Μοιράσου το

Αξίζει να διαβάσεις

Διαβασε ακόμη
σχετικα αρθρα

Ανακάλυψη σπάνιου έργου του Τζον Κόνσταμπλ σε δημοπρασία

Ένα άγνωστο μέχρι τώρα έργο του διάσημου τοπιογράφου Τζον Κόνσταμπλ πωλήθηκε έναντι 320.000 λιρών Αγγλίας σε δημοπρασία, ξεπερνώντας τις προβλέψεις.

Ρομαντικός γάμος στην παραλία Τουλούμ: Ο Τζάστιν Θερού και η Νικόλ Μπράιντον Μπλουμ ενώνουν τις ζωές τους

Ο Τζάστιν Θερού και η Νικόλ Μπράιντον Μπλουμ ενώθηκαν με δεσμά γάμου σε μια ρομαντική τελετή στην παραλία Τουλούμ στο Μεξικό, με τον Θερού να επιλέγει ένα κλασικό σμόκιν και τη Μπλουμ να λάμπει με ένα λευκό νυφικό.

Αναταράξεις στη Γιουβέντους: Τέλος ο Μότα, φαβορί ο Μαντσίνι

Σύμφωνα με ιταλικά ΜΜΕ, η Γιουβέντους ετοιμάζεται να αποχωρήσει από τον Τιάγκο Μότα και να επιλέξει τον Ρομπέρτο Μαντσίνι ως νέο προπονητή. Η τοπική αθλητική εφημερίδα Tuttosport αναφέρει ότι οι επαφές έχουν ήδη γίνει.

Οι προετοιμασίες για τις εξετάσεις PISA 2025 στην Ελλάδα

Οι φετινές εξετάσεις του προγράμματος PISA διεξάγονται στην Ελλάδα με συμμετοχή 9.000 μαθητών από 245 σχολεία. Αναλυτικά τα αποτελέσματα της προηγούμενης έρευνας και οι προτάσεις για βελτίωση του εκπαιδευτικού συστήματος.