Αναθεώρηση προς τα κάτω του ρυθμού ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας για το 2025

Η Τράπεζα της Ελλάδος αναθεώρησε προς τα κάτω τον ρυθμό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας για το 2025, με τον διοικητή της, Γιάννη Στουρνάρα, να ανακοινώνει τη μείωση των προβλέψεων για την άνοδο του ΑΕΠ από 2,5% σε 2,3%. Η αναθεώρηση αυτή έγινε μετά την αντίστοιχη ενέργεια της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για την ευρωζώνη.Ο κ. Στουρνάρας εξήγησε ότι η ΕΚΤ ενδέχεται να μειώσει τα επιτόκια κατά 0,25% στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου τον Απρίλιο, με πρόβλεψη για συνολικά δύο μειώσεις εντός του έτους. Τονίζει ότι το βασικό επιτόκιο της ΕΚΤ θα υποχωρήσει στο 2% έως το τέλος του 2025.Σε σχέση με την ελληνική οικονομία, ο κ. Στουρνάρας προτείνει στον υπουργό Εθνικής Οικονομίας, Κυριάκο Πιερρακάκη, να συνεχίσει την πολιτική δημοσιονομικής υπευθυνότητας και να επενδύσει στη μείωση των φόρων και άλλων επιβαρύνσεων που επηρεάζουν την ανταγωνιστικότητα. Αντίθετα, απορρίπτει την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού στο Δημόσιο και στις συντάξεις λόγω έλλειψης δημοσιονομικών περιθωρίων.Τέλος, επισημαίνει τη σημασία της αύξησης των επενδύσεων για την ελληνική οικονομία, προβλέποντας εισροές περίπου 50 δισ. ευρώ από την Ε.Ε τα επόμενα χρόνια. Ειδικά για το Ταμείο Ανάκαμψης, υπογραμμίζει την καλή απορρόφηση των κονδυλίων από την Ελλάδα.

Μοιράσου το

Αξίζει να διαβάσεις

Διαβασε ακόμη
σχετικα αρθρα

Ολυμπιακός: “Τελικός” με τη Μαρσέιγ στο Champions League υδατοσφαίρισης

Ο Δημήτρης Νικολαΐδης χαρακτηρίζει τον αυριανό αγώνα του Ολυμπιακού με τη Μαρσέιγ ως το πιο σημαντικό παιχνίδι της σεζόν στο Champions League υδατοσφαίρισης ανδρών.

Η Φλαμένγκο κατέκτησε το πρωτάθλημα του Ρίο Ντε Τζανέιρο για 39η φορά

Η Φλαμένγκο κατέκτησε για 39η φορά το πρωτάθλημα του Ρίο Ντε Τζανέιρο, με απονομή του τροπαίου από τον θρύλο Ζίκο και επεισόδια με την αστυνομία και συλλήψεις οπαδών.

Η ΕΕ υπόσχεται 2,5 δισ. ευρώ βοήθεια στη Συρία

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ανακοίνωσε ότι η ΕΕ θα παρέχει περίπου 2,5 δισ. ευρώ διεθνή βοήθεια στη Συρία τόσο φέτος όσο και τον επόμενο χρόνο, κατά τη διάρκεια διάσκεψης δωρητών στις Βρυξέλλες.

Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή: Αντιπαραθέσεις και Εκλογές στην Αρχαία Ολυμπία

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή συγκεντρώνεται στην Αρχαία Ολυμπία για κρίσιμες αποφάσεις και εκλογές, εν μέσω διχασμών σχετικά με τη συμμετοχή Ρώσων και Λευκορώσων αθλητών και τρανς αθλητριών στις διεθνείς διοργανώσεις.