Η Αντίδραση των Αγορών στους Δασμούς του Τραμπ

Η ανατροπή στις αγορές της Wall Street έγινε αισθητή μετά τις εκλογές της 4ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ. Ο χρηματιστηριακός δείκτης S&P 500 σημείωσε ράλι μετά την επανεκλογή του Ντόναλντ Τραμπ, αλλά η κατάσταση άλλαξε ριζικά. Οι δασμοί που ανακοίνωσε ο Τραμπ προκάλεσαν ανησυχία στους επενδυτές και τη Wall Street, με τον S&P 500 να υποχωρεί και να εισέρχεται σε φάση διόρθωσης.

Οι δασμοί αποτελούν κίνδυνο για την αμερικανική οικονομία, καθώς προκαλούν εμπορικούς πολέμους με άλλες χώρες. Η αντίδραση της Κίνας, του Καναδά και της ΕΕ με αντί-δασμούς έχει δημιουργήσει αρνητικό κλίμα στις αγορές και στην οικονομία γενικότερα.

Ο Τραμπ υποστηρίζει τους δασμούς ως μέσο ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας, αλλά οι ανησυχίες στις αγορές δείχνουν το αντίθετο. Οι επενδυτές φοβούνται τον πόνο που μπορεί να προκαλέσουν οι δασμοί στην οικονομία και αναζητούν ασφαλή κεφάλαια.

Οι επιπτώσεις των δασμών φαίνονται σε διάφορους κλάδους, όπως ο αγροτικός τομέας που αντιμετωπίζει προβλήματα με τις εξαγωγές του. Ο Τραμπ όμως παραμένει ακλόνητος στην απόφασή του για δασμούς, παρά τις αντιδράσεις των αγορών και των επιχειρήσεων.

Η πορεία των δασμών και η αντίδραση των αγορών αποτελούν μία από τις πιο σημαντικές εξελίξεις στην παγκόσμια οικονομία, με αναμενόμενες επιπτώσεις σε παγκόσμιο επίπεδο.

Μοιράσου το

Αξίζει να διαβάσεις

Διαβασε ακόμη
σχετικα αρθρα

Καταδίκη υπουργού Παιδείας Λιβύης για έλλειψη σχολικών βιβλίων

Ο υπουργός Παιδείας της ΚΕΕ της Λιβύης καταδικάστηκε σε φυλάκιση και πρόστιμο για έλλειψη σχολικών βιβλίων το 2021, ανακοίνωσε η εισαγγελία.

Σοβαρό τροχαίο στην λεωφόρο Κηφισού: 7 τραυματίες, περιλαμβανομένος αστυνομικός

Σοβαρό τροχαίο στην λεωφόρο Κηφισού με 8 οχήματα και 7 τραυματίες, περιλαμβανομένου ενός αστυνομικού.

Η Μπαρτσελόνα “σπάει” το “Μετροπολιτάνο” με ανατροπή 4-2 επί της Ατλέτικο

Η Μπαρτσελόνα επικρατεί 4-2 της Ατλέτικο στο "Μετροπολιτάνο" σε έναν αγώνα γεμάτο ανατροπές και ανατροπές, ανεβάζοντας τον πήχη για την κατάκτηση του πρωταθλήματος LaLiga.

Η Παρί Σεν Ζερμέν κοντά στην κατάκτηση του τίτλου στη Ligue 1

Η Παρί Σεν Ζερμέν βρίσκεται μόλις 6 βαθμούς μακριά από την κατάκτηση του τίτλου στη φετινή Ligue 1, ενώ επεισόδια σημειώθηκαν στο "ντέρμπι της ουράς" μεταξύ Μονπελιέ και Σεντ Ετιέν.