Εξέλιξη έρευνας για την πυρκαγιά στο Κότσανι: Υποψίες διαφθοράς

Η αστυνομία της Βόρειας Μακεδονίας διερευνά αν η πυρκαγιά που προκάλεσε το θάνατο τουλάχιστον 59 ανθρώπων σε ντίσκο στο Κότσανι σχετίζεται με διαφθορά, όπως δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Πάντσε Τόσκοβσκι.

«Η συγκεκριμένη επιχείρηση δεν διαθέτει νόμιμη άδεια λειτουργίας. Αυτή η άδεια, όπως και πολλές άλλες περιπτώσεις στο παρελθόν, συνδέεται με διαφθορά», δήλωσε ο υπουργός κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Κότσανι, τον τόπο του τραγικού συμβάντος, το οποίο συνέβη κατά τη διάρκεια συναυλίας τη νύχτα.

Περισσότερα από είκοσι άτομα θεωρούνται ύποπτα στην υπόθεση, σύμφωνα με τον Τόσκοβσκι. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται δύο μέλη του γνωστού συγκροτήματος hip-hop DNK. Η συναυλία του συγκροτήματος ξεκίνησε αργά το βράδυ και η πυρκαγιά ξέσπασε τρεις ώρες μετά την έναρξή της.

Στους υπόπτους είναι επίσης ο γιος του ιδιοκτήτη του κλαμπ, ο διευθυντής της διαχειρίστριας εταιρείας και μέλη της ασφάλειας του χώρου. Έχουν συλληφθεί περίπου 15 άτομα, συμπεριλαμβανομένων υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομίας, ενώ οι υπόλοιποι ύποπτοι είτε νοσηλεύονται είτε είναι ανάμεσα στους θανόντες.

Πέντε εισαγγελείς έχουν αναλάβει την έρευνα, όπως ανακοίνωσε ο Γενικός Εισαγγελέας Λιούπτσο Κότσεφσκι. Ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι έχουν εκδοθεί εντολές για τη συλλογή αποδεικτικών στοιχείων και καταθέσεις από διάφορους μάρτυρες.

Πλάνα από το πρακτορείο Reuters αποτυπώνουν τις καταστροφές στον χώρο του ντίσκο Pulse, όπου η οροφή έχει καταρρεύσει και τα ξύλινα δοκάρια είναι μαυρισμένα από τη φωτιά και τον καπνό.

Η πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας, Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα Ντάβκαβα, επισκέφθηκε τους τραυματίες σε νοσοκομείο των Σκοπίων και δήλωσε ότι οι αρχές είναι έτοιμες να κάνουν τα πάντα για να στηρίξουν τα θύματα. «Δεν μπορώ να το πιστέψω… τι καταστροφή, τι τραγωδία…» είπε συγκινημένη.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται στους 59, με 35 από αυτούς να έχουν ταυτοποιηθεί. Οι ηλικίες των θυμάτων κυμαίνονται από 14 έως 24 ετών.

Μοιράσου το

Αξίζει να διαβάσεις

Διαβασε ακόμη
σχετικα αρθρα

Η Παρί Σεν Ζερμέν κοντά στην κατάκτηση του τίτλου στη Ligue 1

Η Παρί Σεν Ζερμέν βρίσκεται μόλις 6 βαθμούς μακριά από την κατάκτηση του τίτλου στη φετινή Ligue 1, ενώ επεισόδια σημειώθηκαν στο "ντέρμπι της ουράς" μεταξύ Μονπελιέ και Σεντ Ετιέν.

Αλλαγές στην ηγεσία των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι προχώρησε σε αλλαγές στην ηγεσία των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, αντικαθιστώντας τον αρχηγό γενικού επιτελείου. Οι αλλαγές έρχονται σε μια δύσκολη περίοδο για τον ουκρανικό στρατό, καθώς οι δυνάμεις της χώρας αντιμετωπίζουν προβλήματα στο μέτωπο, κυρίως στην περιοχή του Κουρσκ.

Η Ίντερ επικράτησε της Αταλάντα με 2-0 στο ντέρμπι κορυφής

Η Ίντερ κατάφερε να νικήσει την Αταλάντα με 2-0 σε ένα συναρπαστικό ντέρμπι κορυφής, ενώ η Φιορεντίνα συνέτριψε τη Γιουβέντους με 3-0 και ανέβηκε στην 8η θέση της Serie A.

Ανατροπή στη Bundesliga: Η Λεβερκούζεν κρατά ζωντανές τις ελπίδες της

Η Λεβερκούζεν πραγματοποίησε εντυπωσιακή ανατροπή στη Bundesliga, κρατώντας ζωντανές τις ελπίδες της για το πρωτάθλημα. Αναλυτικά τα αποτελέσματα και η βαθμολογία μετά την 26η αγωνιστική.