Επίσκεψη του Ανδρουλάκη στις Φέρες: Προτάσεις για την περιφέρεια

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, επισκέφθηκε σήμερα το πρωί τις Φέρες, στον νομό Έβρου.

Σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στα προβλήματα της περιοχής, που αναδείχθηκαν και κατά τις χθεσινές εργασίες της Περιφερειακής Συνδιάσκεψης του ΠΑΣΟΚ στην Κομοτηνή.

Έθεσε ως προτεραιότητα τη “στήριξη της περιφέρειας που μαστίζεται από τη δημογραφική γήρανση”.

“Πρέπει να επενδύσουμε στο ισχυρό κοινωνικό κράτος, με δημόσια υγεία για όλους και δημόσια παιδεία. Μεταφορές με ασφάλεια. Έδωσαν εκατομμύρια ευρώ για τις άγονες σιδηροδρομικές γραμμές, αλλά τρένο δεν βλέπουν οι κάτοικοι εδώ, παρά μόνο λεωφορείο” σημείωσε.

Ως προς το αυξημένο κόστος παραγωγής για τον πρωτογενή τομέα, ο κ. Ανδρουλάκης πρόκρινε τις “ενεργειακές κοινότητες και την κατά προτεραιότητα σύνδεση στο δίκτυο παραγωγών, κτηνοτρόφων, μεταποιητών και συνεταιρισμών”.

Ερωτηθείς για το αναπτυξιακό σχέδιο ανασυγκρότησης, που είχε ανακοινώσει η κυβέρνηση για τον Έβρο, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε: “Το κράτος δεν προετοιμάζεται και δεν επενδύει στις υποδομές που έχει ανάγκη η περιφέρεια. Δεν επενδύει στην πολική προστασία. Βλέπουμε τι συμβαίνει με τη διασυνοριακή συμφωνία για τον ποταμό Άρδα. Δεν έπρεπε να έχουμε πιέσει ώστε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα λειψυδρίας; Όλα αυτά δείχνουν μια αδυναμία σχεδιασμού. Γι’ αυτό για μένα πρέπει να αγωνιστούμε να αποτελέσει παρελθόν το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη το γρηγορότερο δυνατό. Το μόνο που παράγει είναι διαφθορά και αποτυχημένες πολιτικές.”

Όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε. Χρειάζεται αγώνας, προσπάθεια. Είμαι αισιόδοξος ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να φέρει την πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος.

Γ.Μ.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Μοιράσου το

Αξίζει να διαβάσεις

Διαβασε ακόμη
σχετικα αρθρα

Νέο ταλέντο στην Εθνική Ελλάδας: Καρέτσας στο στόχαστρο της Μπάγερν

Ο Κωνσταντίνος Καρέτσας προετοιμάζεται για το ντεμπούτο του με τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας, ενώ παράλληλα τραβά τα βλέμματα της Μπάγερν Μονάχου με τις εμφανίσεις του στη Γκενκ.

Αθλέτικ Μπιλμπάο νίκησε τη Σεβίλη και εδραιώνεται στις θέσεις του Champions League

Η Αθλέτικ Μπιλμπάο νίκησε τη Σεβίλη με 1-0 στην 28η αγωνιστική της LaLiga, εδραιώνοντας τη θέση της στις πρώτες θέσεις του πρωταθλήματος.

ΗΠΑ: Στις Ηνωμένες Πολιτείες η απάντηση στους Χούθι

Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξαπέλυσαν πλήγματα στην Υεμένη εναντίον των Χούθι, απαντώντας στις επιθέσεις τους σε πλοία και περιουσιακά στοιχεία, με τον υπουργό Άμυνας να αναφέρει ότι η επιχείρηση θα συνεχιστεί μέχρι να σταματήσουν οι επιθέσεις.

Ανασχηματισμός Μητσοτάκη: Προσπάθεια Αντεπίθεσης ή Συγκάλυψη Κρίσης;

Ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης Μητσοτάκη έρχεται σε μια δύσκολη συγκυρία για τη Νέα Δημοκρατία, με σοβαρές δημοσκοπικές απώλειες και κρίση εμπιστοσύνης.