Εντάσεις στο Καυκάσιο: Αζερμπαϊτζάν και Αρμενία αμφισβητούν τις επιθέσεις

Σήμερα, το Αζερμπαϊτζάν κατηγόρησε τις αρμενικές δυνάμεις για την άνοιξη πυρός εναντίον αζέρικων θέσεων από την επαρχία Σιουνίκ της Αρμενίας. Αντίθετα, το Γερεβάν διέψευσε αυτήν την κατηγορία χαρακτηρίζοντάς την ως “αναληθή”. Το υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν ανέφερε ότι αρμένιοι στρατιώτες πυροβόλησαν με όπλα μικρού διαμετρήματος σήμερα το πρωί στην περιοχή του Γκόρις, χωρίς να παράσχει περαιτέρω διευκρινίσεις.Ωστόσο, το υπουργείο Άμυνας της Αρμενίας διέψευσε τις κατηγορίες των Αζέρων, δηλώνοντας ότι η ανακοίνωσή τους δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Το πρακτορείο Reuters δεν μπόρεσε να επαληθεύσει τα γεγονότα στην περιοχή. Την περασμένη Πέμπτη, οι δύο χώρες είχαν ανακοινώσει συμφωνία για τον τερματισμό των συγκρούσεων που διαρκούν εδώ και τέσσερις δεκαετίες.

Μοιράσου το

Αξίζει να διαβάσεις

Διαβασε ακόμη
σχετικα αρθρα

Συμφωνία Υπουργείου Οικονομικών ΗΠΑ και Ουκρανίας για Ανασυγκρότηση και Ορυκτά

Η συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ και Ουκρανίας ενισχύει τη συνεργασία στον τομέα των φυσικών πόρων και την ανασυγκρότηση της χώρας μετά την κρίση.

Αποφασίστηκαν οι ημερομηνίες των Game 5 στη Euroleague

Ορίστηκαν οι ημερομηνίες των Game 5 των πλέι οφ της Euroleague, με τις αναμετρήσεις να κρίνουν ποιες ομάδες θα πάρουν το εισιτήριο για το Final Four.

Επικό θρίλερ στη Βαρκελώνη: Μπαρτσελόνα και Ίντερ ισοπαλία 3-3

Σε ένα από τα πιο αξέχαστα ματς του Champions League, Μπαρτσελόνα και Ίντερ έμειναν ισόπαλες 3-3 στον πρώτο ημιτελικό, υπόσχοντας έναν ακόμα αγώνα θρίλερ στο Μιλάνο.

Επιχείρηση κατάσβεσης πυρκαγιάς στη Σητεία Λασιθίου

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την κατάσβεση πυρκαγιάς στη Σητεία Λασιθίου, που ξέσπασε στην περιοχή Πετράς το βράδυ της Τετάρτης 30-4-2025. Οι φλόγες ξεκίνησαν από περιοχή με καλάμια, με 32 πυροσβέστες και ομάδα ΕΜΟΔΕ να επιχειρούν για την κατάσβεσή της.