Υπουργοί Οικονομικών Με Στόχους για την Οικονομία

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, το πρωτογενές πλεόνασμα για το 2024 αναμένεται να φτάσει το 3,5% του ΑΕΠ, υπερβαίνοντας τον στόχο του 2,5%, ενώ το συνολικό πλεόνασμα θα αγγίξει το 0,2% του ΑΕΠ, απέχοντας από τον στόχο έλλειμμα 0,7%. Αυτή την εκτίμηση διατύπωσε ο απερχόμενος υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, κατά τη διαδικασία παράδοσης-παραλαβής στον νέο υπουργό Οικονομικών, Κυριάκο Πιερρακάκη.

Ο νέος υπουργός, μετά τις ευχαριστίες προς τον πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη του, επισήμανε τη δέσμευσή του και της ομάδας του για σκληρή εργασία με στόχο την επίτευξη των γενικών στόχων που έχει θέσει η κυβέρνηση.

Η προτεραιότητα δίνεται στην αύξηση των μισθών, τη βελτίωση της στέγασης, την ενίσχυση της χρηματοδότησης της οικονομίας και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργού.

Επιπλέον, η ανάγκη προσέλκυσης επενδύσεων και η υποστήριξη της επιχειρηματικότητας και της εξωστρέφειας αναδεικνύονται ως σημαντικοί στόχοι για την οικονομική πολιτική.

Κατά τη διάρκεια της απολογιστικής του ανάλυσης για τη θητεία του, ο Κ. Χατζηδάκης τόνισε τη σημασία των παρεμβάσεων για τη μείωση της φοροδιαφυγής, τη δημοσιονομική σταθερότητα και τον εξορθολογισμό των τραπεζικών προμηθειών, ενώ αναφέρθηκε στην πρόοδο που σημειώθηκε.

Τέλος, και οι δύο υπουργοί αναφέρθηκαν στην πρόσφατη αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τη Moody’s, επισημαίνοντας την επίτευξη επενδυτικής βαθμίδας για τη χώρα.

Μοιράσου το

Αξίζει να διαβάσεις

Διαβασε ακόμη
σχετικα αρθρα

Αγωνιστική επισκόπηση Bundesliga: Οι μάχες για την κορυφή συνεχίζονται

Αναλυτική αναφορά στα αποτελέσματα και τις εξελίξεις της 26ης αγωνιστικής της Bundesliga, με τις ομάδες να δίνουν μάχες για την κορυφή και την πρόκριση στο Champions League.

Νικηφόρα πέρασε η Μύκονος από το Σχηματάρι – Αποτελέσματα 26ης Αγωνιστικής Α2 Ανδρών

Η Μύκονος πέρασε νικηφόρα από το Σχηματάρι στην 26η αγωνιστική της Α2 Ανδρών στο μπάσκετ, ενώ και άλλες ομάδες σημείωσαν σπουδαίες επιτυχίες στο πρωτάθλημα.

Ο νέος υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής αναφέρει τις προτεραιότητές του

Ο νέος υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Βασίλης Κικίλιας, περιγράφει τις προτεραιότητές του για το μέλλον, εστιάζοντας στην ασφάλεια των πολιτών και αναφέροντας σχέδια για το λιμάνι του Πειραιά και την εκπαίδευση στη ναυτιλία.

Νέος Πρόεδρος ΚΕΕΕ – Ανάλυση Αποτελεσμάτων Εκλογών

Ο Γιάννης Βουτσινάς εκλέγεται νέος πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων ΚΕΕΕ μετά την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας, ενώ δηλώνει τη δέσμευσή του για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και την κοινωνική συνοχή.