Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας μιλά για τις σχέσεις με την ΕΕ και τις ΗΠΑ

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Χακάν Φιντάν, αναφέρει ότι αν η Τουρκία προσφέρει κάτι, σίγουρα θα ζητήσει κάτι σε αντάλλαγμα, σχετικά με τις εξελίξεις στις σχέσεις της ‘Αγκυρας με την Ευρωπαϊκή Ένωση ή με ευρωπαϊκές χώρες.

Ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας τονίζει ότι οι σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης απαιτούν συνεχή επανεξέταση, καθώς η διαδικασία εξελίσσεται δυναμικά.

Σχετικά με την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ, ο πρόεδρος Ερντογάν επιμένει ότι παραμένει στρατηγική προτεραιότητα, αλλά υπογραμμίζει ότι η ΕΕ δεν αντιμετωπίζει το θέμα με τον ίδιο τρόπο.

Ο Χακάν Φιντάν εκφράζει την προσδοκία για γνήσιες συζητήσεις και καλοπροαίρετες πρωτοβουλίες σχετικά με το μέλλον των σχέσεων Τουρκίας-Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας-ευρωπαϊκών χωρών.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ αναφέρει ότι οι σχέσεις της Ευρώπης με τις ΗΠΑ έχουν φτάσει σε ένα κρίσιμο σημείο, ενώ υπογραμμίζει την ανάγκη για πιο δομημένες σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και ΗΠΑ.

Ο Χακάν Φιντάν εκφράζει την πεποίθησή του ότι η Τουρκία, με τον ισχυρό στρατό της, μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη νέα δομή ασφάλειας που αναπτύσσεται στην Ευρώπη.

Τέλος, αναφέρει ότι οι τουρκοαμερικανικές σχέσεις πρέπει να είναι πιο δομημένες σε μια εποχή που η διεθνής πολιτική δυναμική αλλάζει.

Μοιράσου το

Αξίζει να διαβάσεις

Διαβασε ακόμη
σχετικα αρθρα

Απονομιμοποιημένος ο πρωθυπουργός: Το δαχτυλίδι στον δρόμο για το Μαξίμου

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται σε δύσκολη θέση, με τον εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να υποστηρίζει ότι είναι απονομιμοποιημένος και έτοιμος προς αποχώρηση από το Μέγαρο Μαξίμου.

Μίλων επικράτησε του Ολυμπιακού με 3-0 σετ

Ο Μίλων υπερασπίστηκε την έδρα του απέναντι στον Ολυμπιακό, επικρατώντας με 3-0 σετ στον δεύτερο αγώνα των ημιτελικών της Volleyleague των Ανδρών, ισοφαρίζοντας τη σειρά σε 1-1.

Νέα Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας: Προτεραιότητες και Δηλώσεις

Η νέα υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Δόμνα Μιχαηλίδου, αναφέρθηκε στις προτεραιότητες του υπουργείου, το δημογραφικό πρόβλημα και τη στεγαστική κρίση, ενώ αναλύει τις πρώτες της δηλώσεις και σχέδια.

Τελετή Παράδοσης-Παραλαβής στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης-παραλαβής με τον νέο υφυπουργό να παραλαμβάνει τα καθήκοντά του. Ανακοινώθηκαν καινοτομίες για τη βελτίωση των φυλακών και η αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας προς τους κρατούμενους.