Συνάντηση ΗΠΑ και Ισραήλ με Ανατολική Αφρική για Παλαιστίνιους

Η συνάντηση μεταξύ αξιωματούχων των ΗΠΑ και του Ισραήλ με αντιστοίχους από τρεις χώρες της Ανατολικής Αφρικής έθεσε στο τραπέζι τη συζήτηση για την πιθανή επανεγκατάσταση Παλαιστινίων από τη Γάζα. Σύμφωνα με πληροφορίες του Associated Press, αξιωματούχοι του Σουδάν, της Σομαλίας και της Σομάλιλαντ είχαν επαφές με τις αμερικανικές και ισραηλινές πλευρές πάνω στο θέμα.Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι αξιωματούχοι του Σουδάν απέρριψαν την πρόταση, ενώ οι αξιωματούχοι της Σομαλίας και της Σομάλιλαντ δήλωσαν ότι δεν είχαν γνώση για τυχόν επαφές. Το Λευκό Οίκο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν έδωσαν ακόμη απαντήσεις σχετικά, ενώ οι υπουργοί ενημέρωσης των εν λόγω χωρών δεν ανταποκρίθηκαν σε αιτήματα για σχόλιο.Πρόσφατα, άραβες ηγέτες υιοθέτησαν ένα αιγυπτιακό σχέδιο για την ανοικοδόμηση της Γάζας, αποκλείοντας το ενδεχόμενο εκτοπισμού των Παλαιστινίων, σε αντίθεση με το όραμα του Ντόναλντ Τραμπ για μια “Ριβιέρα της Μέσης Ανατολής”.

Μοιράσου το

Αξίζει να διαβάσεις

Διαβασε ακόμη
σχετικα αρθρα

Συνάντηση Μέρτς – Τραμπ: Συνεργασία για την ειρήνη στην Ουκρανία και επίλυση εμπορικών διαφορών

Συνάντηση μεταξύ του γερμανού καγκελαρίου Μέρτς και του αμερικανού προέδρου Τραμπ με θέματα συνεργασίας για την ειρήνη στην Ουκρανία και επίλυση εμπορικών διαφορών.

Αναλυτική Επιστολή Αμερικανών Βουλευτών για τις Τουρκικές Παραβιάσεις

Αμερικανοί βουλευτές εκφράζουν ανησυχία για τις τουρκικές παραβιάσεις στον εναέριο χώρο και τα χωρικά ύδατα της Ελλάδας σε επιστολή προς τον πρόεδρο Τραμπ, επισημαίνοντας κινδύνους για την περιφερειακή σταθερότητα και ασφάλεια.

Επιστολή μελών του Κογκρέσου προς Τραμπ εν αναμονή συνάντησης με Ερντογάν

Μέλη του Κογκρέσου καλούν τον Τραμπ να θέσει κρίσιμα ζητήματα στον Ερντογάν πριν από τη συνάντησή τους, εστιάζοντας στις διμερείς σχέσεις και την ασφάλεια στην περιοχή.

Η Τσέλσι στον 8ο ευρωπαϊκό τελικό της Ιστορίας

Η Τσέλσι προκρίθηκε στον 8ο ευρωπαϊκό τελικό της Ιστορίας μετά τη νίκη της επί της Τζουργκάρντεν με 1-0. Ο στόχος της είναι να κατακτήσει όλα τα τρόπαια της UEFA.