Νέα Εφαρμογή ΑΑΔΕ για Δηλώσεις Φορολογίας 2024

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) ανακοίνωσε τη λειτουργία της νέας εφαρμογής για τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2024 για νομικά πρόσωπα και νομικές οντότητες.

Με βάση την απόφαση Α.1020/2025 του Διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή, ορίζονται οι προθεσμίες υποβολής δηλώσεων και τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Συγκεκριμένα:

 

Α. Για επιχειρήσεις με φορολογικό έτος που λήγει στις 31/12/2024

– Οι δηλώσεις πρέπει να υποβληθούν εντός των προθεσμιών από 14/3 έως 15/7

– Η πληρωμή του φόρου πραγματοποιείται σε οκτώ ισόποσες μηνιαίες δόσεις, με την πρώτη να καταβάλλεται έως 31/7 και τις υπόλοιπες επτά μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα των επόμενων μηνών.

Β. Για νομικά πρόσωπα και οντότητες με φορολογικό έτος που λήγει σε διαφορετική ημερομηνία

– Η υποβολή της δήλωσης πρέπει να γίνει μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του έκτου μήνα από το τέλος του φορολογικού έτους.

– Η πληρωμή του φόρου πρέπει να γίνει σε οκτώ ισόποσες μηνιαίες δόσεις, με την πρώτη να καταβάλλεται έως την τελευταία εργάσιμη ημέρα του επόμενου μήνα από την υποβολή και τις υπόλοιπες επτά μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα των επόμενων μηνών.

 

Για περισσότερες λεπτομέρειες και υποβολή δηλώσεων, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην ψηφιακή πύλη myAADE (myaade.gov.gr) και στο Κέντρο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων (ΚΕΦ) στο (+30) 213 162 1000, καθημερινά από 07:30 έως 17:00.

Μοιράσου το

Αξίζει να διαβάσεις

Διαβασε ακόμη
σχετικα αρθρα

Επική νίκη του Φουρνιέ: “Προσπαθώ απλώς να παίζω καλά για την ομάδα μου”

Ο Εβάν Φουρνιέ πήρε από το χέρι τον Ολυμπιακό στον 4ο προημιτελικό με τη Ρεάλ Μαδρίτης, προερχόμενος από τραυματισμό και οδήγησε την ομάδα με 23 πόντους στη νίκη. Μετά τον αγώνα, δήλωσε ότι προσπαθεί απλώς να παίζει καλά για την ομάδα του και ευχαρίστησε για την υποστήριξη.

Ολυμπιακός: “Πάμε να το πάρουμε” – Η ομιλία των Αγγελόπουλων μετά την πρόκριση

Οι ιδιοκτήτες του Ολυμπιακού, Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος, ενθαρρύνουν τους παίκτες μετά την πρόκριση στο φάιναλ φορ της Euroleague, εκφράζοντας υπερηφάνεια και αισιοδοξία για το μέλλον της ομάδας.

Ο Μπαρτζώκας μιλάει για την πρόκριση του Ολυμπιακού στο φάιναλ φορ της Euroleague

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας, μιλάει για την εξέλιξη του αγώνα με τη Ρεάλ Μαδρίτης και ευχαριστεί τους προέδρους της ομάδας, τον κόσμο και τους παίκτες για την πρόκριση στο φάιναλ φορ της Euroleague.

Αναμέτρηση Μουζέτι – Ντρέιπερ στα ημιτελικά του Madrid Open

Ο Λορέντσο Μουζέτι και ο Τζακ Ντρέιπερ θα αναμετρηθούν στον δεύτερο ημιτελικό του Madrid Open, μετά την επικράτησή τους επί των Γκαμπριέλ Ντιαλό και Ματέο Αρνάλντι αντίστοιχα στα προημιτελικά.