Το πολύ κακό πρώτο ημίχρονο, όταν και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0, κόστισε στον Παναθηναϊκό τον αποκλεισμό απ’ τη Φιορεντίνα.
Η ιταλική ομάδα νίκησε με 3-1 στη ρεβάνς του “Αρτέμιο Φράνκι” και με συνολικό σκορ 5-4 προκρίθηκε στα προημιτελικά του Conference League, όπου θα αντιμετωπίσει την Τσέλιε. Οι Ιταλοί είχαν καταιγιστικό ρυθμό στο πρώτο μέρος και προηγήθηκαν με τα γκολ των Μαντράγκορα (12’) και Γκούντμουντσον (24’).
Ο Κεν στο 75’ έκανε το 3-0, με τον Ιωαννίδη να μειώνει στο 81’ με εύστοχο πέναλτι, αλλά να μην βρίσκει άλλο γκολ για να στείλει το ματς στην παράταση. Στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Μλαντένοβιτς για τον Παναθηναϊκό.
Η Φιορεντίνα πήρε την μπάλα στα πόδια της απ’ την αρχή του αγώνα και στο 11’ είχε την πρώτη τελική της στο ματς, όταν από προσπάθεια του Γκούντμουντσον η μπάλα κόντραρε κι έφυγε κόρνερ. Στην εκτέλεση του κόρνερ η άμυνα του Παναθηναϊκού έδιωξε προσωρινά, όμως οι Μλαντένοβιτς και Μαξίμοβιτς “κόλλησαν” και δεν πήγαν πάνω στη μπάλα κι έδωσαν την ευκαιρία στον Μαντράγκορα να “ζυγίσει” το πόδι του και με ένα πολύ δυνατό, μακρινό σουτ να κάνει το 1-0 για τους “βιόλα” στο 12ο λεπτό.
… (συνέχεια) …