ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Αλληλεγγύη στον Συριακό Λαό και Κλήση για Διεθνείς Πρωτοβουλίες

Με τον εκπρόσωπο της Δημοκρατικής Ένωσης Συρίας-PYD στην Ελλάδα, Ιμπραχέμ Μουσλέμ, συναντήθηκε χθες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος.

«Είχαμε τη δυνατότητα να ενημερωθούμε για την τραγική κατάσταση που επικρατεί στη Συρία και για τις δύσκολες συνθήκες που βιώνει ο συριακός λαός», σημείωσε σε δήλωσή του ο Σ. Φάμελλος.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει ήδη επισημάνει ότι η ανάδειξη ακραίων δυνάμεων μετά το αυταρχικό καθεστώς του Άσαντ, δεν δίνει εχέγγυα ούτε στη δημοκρατική ομαλότητα που χρειάζεται η χώρα, ούτε στην ειρήνη και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή, όπως δυστυχώς αποδεικνύεται περίτρανα από τις θηριωδίες που διεξάγονται τις τελευταίες ημέρες», ανέφερε, εκφράζοντας αλληλεγγύη στον συριακό λαό και τονίζοντας «την ανάγκη της άμεσης κατάπαυσης τους πυρός».

«Στη Συρία πρέπει να επικρατήσουν η Ειρήνη και η Δημοκρατία, να υπάρξει απόλυτος σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα και ειδικά στα δικαιώματα των γυναικών, να υποστηριχθούν οι εθνοτικές και θρησκευτικές μειονότητες, να θεμελιωθεί δημοκρατικό Σύνταγμα και να λειτουργήσει το αποκεντρωμένο κράτος», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ πρόσθεσε πως «η ελληνική κυβέρνηση έχει υποχρέωση να πάρει πρωτοβουλίες σε διεθνές επίπεδο και να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων ως μη μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών».

«Είναι πιο επίκαιρη από ποτέ η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τη σύγκληση διάσκεψης των κρατών της ΕΕ και της Ανατολικής Μεσογείου», κατέληξε.

Στη συνάντηση συμμετείχε επίσης η βουλευτής Δυτικού τομέα της Β´ Αθηνών και τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ρένα Δούρου, το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και υπεύθυνος του γραφείου Ειρήνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Πάνος Τριγάζης και ο νομικός σύμβουλος της Δημοκρατικής Ένωσης Συρίας-PYD στην Ελλάδα, Ευστράτιος Νικολούδης.

Μοιράσου το

Αξίζει να διαβάσεις

Διαβασε ακόμη
σχετικα αρθρα

Τραυματισμός Βαλμπουενά: Απουσία στην αναμέτρηση με τον Βόλο

Ο Ματιέ Βαλμπουενά τραυματίστηκε στην τελευταία προπόνηση της Athens Kallithea FC και θα απουσιάσει από την αναμέτρηση με τον Βόλο λόγω θλάσης α΄ βαθμού. Η ανακοίνωση της ομάδας ανέφερε πως αναμένεται να μείνει εκτός δράσης για περίπου δύο εβδομάδες.

Ανατροπή-θρίλερ στη La Liga: Η Μπέτις νίκησε τη Λεγανές με 3-2

Η Μπέτις πέτυχε επική ανατροπή επικρατώντας 3-2 επί της Λεγανές στη La Liga, διατηρώντας την 6η θέση στη βαθμολογία και ονειρευόμενη τη συμμετοχή στο Champions League.

Φωτιά στη ντίσκο στην Βόρεια Μακεδονία: 59 νεκροί και τραυματίες μεταφέρονται στη Θεσσαλονίκη

Τραγωδία στη Βόρεια Μακεδονία, με 59 νεκρούς από φωτιά σε ντίσκο. Τραυματίες μεταφέρονται σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης για νοσηλεία.

Νέο γκολ για Στέφανο Τζίμα με τη Νυρεμβέργη στη Bundesliga2

Ο νεαρός επιθετικός Στέφανος Τζίμας συνεχίζει να εντυπωσιάζει στη δεύτερη κατηγορία της Γερμανίας με τα γκολ του με τη φανέλα της Νυρεμβέργης.