Συνάντηση Αρχιεπισκόπου Αμερικής με Πρέσβη Ελλάδας στις ΗΠΑ

Συζητήθηκαν οι προετοιμασίες για τον επερχόμενο εορτασμό της επετείου της 25ης Μαρτίου, καθώς ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος συναντήθηκε με την πρέσβη της Ελλάδας στις ΗΠΑ Κατερίνα Νασίκα στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Ουάσιγκτον.

Κατά τη συνάντηση, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής ανέδειξε τη σημασία της διατήρησης της ελληνικής γλώσσας στις Ηνωμένες Πολιτείες, ως βασικό στοιχείο της εθνικής ταυτότητας και συνδετικό κρίκο με τις ρίζες του ελληνικού πολιτισμού.

Ο κ. Ελπιδοφόρος επιβεβαίωσε τη δέσμευσή του για τη διατήρηση της ελληνικής παράδοσης και τη σημασία των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της Αρχιεπισκοπής, με τις δύο πλευρές να συμφωνούν ότι η εκπαίδευση αποτελεί κρίσιμο παράγοντα για τη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς στις νεότερες γενιές της ομογένειας.

Τέλος, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής πρόσφερε στην Κατερίνα Νασίκα την εικόνα “Χριστού η ‘Αμπελος”, σύμβολο ενότητας και πίστης.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Μοιράσου το

Αξίζει να διαβάσεις

Διαβασε ακόμη
σχετικα αρθρα

Νίκες και ήττες στη Serie A: Η Γιουβέντους και η Ρόμα στην κορυφή

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 34ης αγωνιστικής στη Serie A με νίκες για Γιουβέντους και Ρόμα που διεκδικούν την είσοδο στο Champions League.

Νέα Σεισμική Δόνηση Στην Ελαζίγ

Νέα σεισμική δόνηση εντάσεως 4,9 βαθμών σημειώθηκε στην επαρχία Ελαζίγ της ανατολικής Τουρκίας, προκαλώντας ανησυχία στους κατοίκους. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες ή ζημιές. Ελαζίγ: Μια περιοχή που έχει υποστεί τις συνέπειες των καταστροφικών σεισμών του 2023.

Επίσκεψη Λέκκα στις Βούτες Ηρακλείου λόγω ρηγματώσεων

Ο πρόεδρος της Ειδικής Επιτροπής Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου, Ευθύμιος Λέκκας, επισκέφθηκε τις Βούτες Ηρακλείου για να εξετάσει τις ρηγματώσεις που έχουν εμφανιστεί στην περιοχή.

Νίκη-φωτιά για τον ΠΑΟΚ στη μάχη για την 2η θέση

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 2-1 του Παναθηναϊκού στη μάχη για την 2η θέση στη Super League, με ανατροπή στο σκορ και επιδείξεις από Γιάννης Μιχαηλίδη και Μαντί Καμαρά.