Σημαντική μείωση κερδών για την Porsche το 2024

Η αυτοκινητοβιομηχανία Porsche αντιμετώπισε σημαντική μείωση κερδών κατά 30,3% το 2024, καθώς οι πωλήσεις στην Κίνα μειώθηκαν και το κόστος παραγωγής αυξήθηκε.

Η εταιρία, που ανήκει στον όμιλο Volkswagen και περιλαμβάνεται στον δείκτη DAX, ανακοίνωσε ότι τα κέρδη της μειώθηκαν από 5,2 δισ. ευρώ το 2023 σε 3,6 δισ. ευρώ το 2024.

Παρά τη μείωση των κερδών, η Porsche δήλωσε ότι το μέρισμα δεν θα μειωθεί, με προοπτικές για μελλοντική ανάκαμψη.

Οι παραδόσεις στην Κίνα μειώθηκαν κατά 28%, ενώ συνολικά οι παραδόσεις μειώθηκαν κατά 3%, φτάνοντας τα 310.700 αυτοκίνητα.

Ο νέος οικονομικός διευθυντής της εταιρίας επισήμανε την ανάγκη για επενδύσεις και την προοπτική της Porsche να διατηρήσει την οικονομική της σταθερότητα.

Η εταιρία προχωρά σε αναδιάρθρωση, επενδύοντας σε νέα μοντέλα και αναπροσαρμόζοντας τη στρατηγική της, ενώ προβλέπεται περικοπή θέσεων εργασίας σε εργοστάσια της.

Μοιράσου το

Αξίζει να διαβάσεις

Διαβασε ακόμη
σχετικα αρθρα

Η Συμμορία των Παππούδων: Δικάζονται για την Ληστεία της Κιμ Καρντάσιαν

Μια ομάδα ανδρών, γνωστή ως "η συμμορία των παππούδων", δικάζεται για τη ληστεία της Κιμ Καρντάσιαν κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας του Παρισιού το 2016. Ανάμεσά τους υπάρχουν υπόπτοι ηλικιωμένοι, μερικοί από τους οποίους είναι συνταξιούχοι.

Η ΑΕΚ συνεχίζει αήττητη στο χάντμπολ

Η ΑΕΚ σημείωσε ακόμα μια νίκη στο χάντμπολ, ολοκληρώνοντας την κανονική περίοδο με απόλυτο ρεκόρ. Διαβάστε τα αποτελέσματα και τη βαθμολογία της Handball Premier.

Διακοπή ρεύματος στην Πορτογαλία: Αιτία ένα σπάνιο ατμοσφαιρικό φαινόμενο

Η REN ανακοίνωσε ότι η διακοπή ρεύματος στην Πορτογαλία οφείλεται σε σπάνιο ατμοσφαιρικό φαινόμενο από την Ισπανία, με προειδοποιήσεις για εβδομάδα αποκατάστασης.

Εκλογές στον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό: Αναδείχθηκε νέο ΔΣ

Ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός ανακοίνωσε τα αποτελέσματα των εκλογών για την ανάδειξη νέου προέδρου και νέου Διοικητικού Συμβουλίου. Ο Δημήτρης Βρανόπουλος αναδείχθηκε πρόεδρος, ενώ η σύνθεση του ΔΣ προκάλεσε εκπλήξεις με τον Γιάννη Αλαφούζο να μένει εκτός.