Ρωσική Αντιαεροπορική Άμυνα Καταρρίπτει 21 Ουκρανικά Drones

Μια νέα επίθεση ανακοινώθηκε από το υπουργείο Άμυνας στη Μόσχα, όπου μονάδες της ρωσικής αντιαεροπορικής άμυνας κατάφεραν να αναχαιτίσουν και να καταστρέψουν 21 ουκρανικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Από τα 21 drones που καταρρίφθηκαν, δώδεκα βρέθηκαν στην περιφέρεια Μπριάνσκ, ενώ τα υπόλοιπα στις περιφέρειες Κουρσκ και Καλούγκα, καθώς και στους αιθέρες της Κριμαίας και της Μαύρης Θάλασσας, σύμφωνα με επίσημες πηγές.

Η ανακοίνωση έγινε την επόμενη της μεγαλύτερης επίθεσης στη Ρωσία τα τελευταία τρία χρόνια, με τις ρωσικές αρχές να αναφέρουν ότι καταρρίφθηκαν συνολικά 343 ουκρανικά drones και τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Σε παράλληλη εξέλιξη, ο δήμαρχος του Κιέβου ανακοίνωσε ότι υπήρχε ρωσική επιδρομή στο Κίεβο και ενεργοποιήθηκε η αντιαεροπορική άμυνα για την απώθησή της, χωρίς να υπάρχουν περαιτέρω λεπτομέρειες.

Οι επιθέσεις στις δύο πλευρές των συνόρων έλαβαν χώρα μετά την ανακοίνωση της αμερικανικής κυβέρνησης για πρόταση κατάπαυσης του πυρός στη Ρωσία, σε συνεργασία με την Ουκρανία, για 30 ημέρες.

Η κατάσταση στην περιοχή παραμένει εξαιρετικά επιτακτική, με τις εξελίξεις να παρακολουθούνται στενά από τις διεθνείς και τοπικές αρχές.

Μοιράσου το

Αξίζει να διαβάσεις

Διαβασε ακόμη
σχετικα αρθρα

Σημαντικές αποφάσεις στο διοικητικό συμβούλιο της Σούπερ Λίγκας

Σημαντικές αποφάσεις στο διοικητικό συμβούλιο της Σούπερ Λίγκας σχετικά με τη βαθμολογία, το VAR, τις τεχνολογίες Goal Line και Semi Automated Offside, καθώς και αλλες αποφάσεις που επηρεάζουν το πρωτάθλημα.

Τραμπ: Εναπόκειται στον Πούτιν η τήρηση της εκεχειρίας στην Ουκρανία

Ο Τραμπ δήλωσε ότι η τήρηση της εκεχειρίας στην Ουκρανία εξαρτάται από τον Πούτιν και προειδοποίησε για κυρώσεις σε περίπτωση συνέχισης του πολέμου.

Αλλαγή ώρας για τον αγώνα Ολυμπιακός-Ερυθρός Αστέρας λόγω της Εθνικής Ελλάδας

Ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει τον Ερυθρό Αστέρα νωρίτερα λόγω του αγώνα της Εθνικής Ελλάδας, ενώ η ΚΑΕ Ολυμπιακός προβλέπει sold out στο ματς.

Συνάντηση υπουργού Δικαιοσύνης με πρόεδρο Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου

Συνάντηση μεταξύ του υπουργού Δικαιοσύνης και του προέδρου του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου για την πορεία υλοποίησης έργων που χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.