Ο Γκουστάβο Πογέτ, προπονητής της Τζονμπούκ Μότορς, εξέφρασε (12/3) την αντίθεσή του προς τη διοργάνωση του «Champions League Two» της Ασίας, κρίνοντας ότι δεν αξίζει τον κόπο λίγο πριν από τον επαναληπτικό προημιτελικό με τη Σίδνεϊ.
Η αναγκαστική αλλαγή της έδρας στον πρώτο αγώνα στη Νότια Κορέα, όπου η Σίδνεϊ επικράτησε με 2-0, αποτέλεσε αιτία για την αντίδραση του Πογέτ. Ο προπονητής χαρακτήρισε την απόφαση ως «πραγματικά άδικη και ανόητη».
«Μιλάμε για την άλλη πλευρά του ποδοσφαίρου, την πλευρά που δεν μου αρέσει», τόνισε ο Πογέτ, εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά του για τις αποφάσεις ανθρώπων που δεν κατανοούν τον αθλητισμό.
«Οι άνθρωποι στην εξουσία αποφασίζουν τι πρέπει να κάνεις. Δεν αξίζει τον κόπο αυτή η διοργάνωση», πρόσθεσε ο προπονητής, εκφράζοντας την αντίθεσή του για την εξέλιξη του ποδοσφαίρου.
Ο Γκουστάβο Πογέτ εξέφρασε επίσης αντίρρηση για την επιλογή διαιτητών, τη χρήση του VAR και τη διαδικασία των συνεντεύξεων Τύπου, επισημαίνοντας την ανάγκη για σεβασμό προς τους αθλητές και τους οπαδούς.
«Καλύτερα να διεξαχθεί η συνέντευξη Τύπου στο γήπεδο. Δεν είναι συνηθισμένο να γίνεται σε προπονητικό κέντρο της αντίπαλης ομάδας», επεσήμανε ο προπονητής, εκφράζοντας την αντίδρασή του για την έλλειψη σεβασμού προς τους αθλητές και την αθλητική διαδικασία.