Ο Ρονάλντο αποσύρει την υποψηφιότητά του για πρόεδρος της CBF

Έχοντας αποκαλύψει στα τέλη του περασμένου έτους την επιθυμία του, ο Ρονάλντο -το “φαινόμενο”- απέσυρε σήμερα (12/3) επίσημα την υποψηφιότητά του. Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο πρώην παίκτης ανακοίνωσε ότι δεν θα θέσει υποψηφιότητα αφού δεν έλαβε υποστήριξη από ομοσπονδίες των πολιτειών.

Σύμφωνα με τον Ρονάλντο, 23 από τις 27 ομοσπονδίες αρνήθηκαν να συναντηθούν μαζί του, με το επιχείρημα ότι ήταν ικανοποιημένοι με την τρέχουσα διοίκηση και υποστήριξαν την επανεκλογή της. Για να είναι υποψήφιος για πρόεδρος της CBF, ο Ρονάλντο θα χρειαζόταν την επίσημη υποστήριξη τεσσάρων από τις 26 ομοσπονδίες πολιτειών και της ομοσπονδιακής περιφέρειας, και τεσσάρων συλλόγων από τις Series A και B.

Αφού δήλωσα δημόσια την επιθυμία μου να διεκδικήσω την προεδρία της CBF στις επόμενες εκλογές, αποσύρω επίσημα την πρόθεσή μου. Εάν η πλειοψηφία που έχει την εξουσία να λαμβάνει αποφάσεις κατανοεί ότι το βραζιλιάνικο ποδόσφαιρο είναι σε καλά χέρια, η γνώμη μου έχει μικρή σημασία. Όπως έχω ήδη πει, τα πρώτα μου βήματα θα ήταν προς την κατεύθυνση να δώσω φωνή και χώρο στους συλλόγους, καθώς και να ακούσω τις ομοσπονδίες υπέρ της βελτίωσης των αγώνων και της ανάπτυξης του αθλήματος στις πολιτείες τους. Η απαραίτητη αλλαγή θα προέλθει από αυτή τη στρατηγική ευθυγράμμιση, με τη δύναμη του κοινού οράματος.

Ωστόσο, στην πρώτη μου επαφή με τις 27, βρήκα 23 κλειστές πόρτες. Οι ομοσπονδίες αρνήθηκαν να με δεχτούν στα σπίτια τους, με το επιχείρημα ότι ήταν ικανοποιημένες με την τρέχουσα διοίκηση και υποστήριξαν την επανεκλογή. Δεν μπόρεσα να παρουσιάσω το έργο μου, να μοιραστώ τις ιδέες μου και να τις ακούσω όπως θα ήθελα. Δεν υπήρχε άνοιγμα για διάλογο.

Το καταστατικό δίνει στις ομοσπονδίες την πιο σημαντική ψήφο και επομένως είναι ξεκάθαρο ότι δεν υπάρχει τρόπος ανταγωνισμού. Οι περισσότεροι υποστηρίζουν τον εν ενεργεία πρόεδρο, είναι δικαίωμά τους και το σέβομαι, ανεξάρτητα από τις πεποιθήσεις μου.

Ευχαριστώ όλους όσους έδειξαν ενδιαφέρον για την πρωτοβουλία μου και συνεχίζω να πιστεύω ότι ο δρόμος προς την εξέλιξη του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου είναι πάνω από όλα ο διάλογος, η διαφάνεια και η ενότητα”, έγραψε ο Ρονάλντο.

Τον περασμένο μήνα, ο Ρονάλντο δημοσίευσε μια ανοιχτή επιστολή ζητώντας από τη FIFA να επιβλέπει τις προεδρικές εκλογές και να διασφαλίσει τη δικαιοσύνη στη διαδικασία. Με την αποχώρηση του Ρονάλντο, ο Εντνάλντο Ροντρίγκες, νυν πρόεδρος της ομοσπονδίας, έχει καθαρό δρόμο μπροστά του για επανεκλογή. Έχει προθεσμία ενός έτους για να προγραμματίσει τις εκλογές, από το τέλος αυτού του μήνα έως τις 22 Μαρτίου του επόμενου έτους, όταν λήγει η θητεία του.

Μοιράσου το

Αξίζει να διαβάσεις

Διαβασε ακόμη
σχετικα αρθρα

Ο Χαρδαλιάς παρουσίασε την ανάπτυξη της Περιφέρειας Αττικής στην OTAEXPO

Ο περιφερειάρχης Νίκος Χαρδαλιάς παρουσίασε την γενική αναπτυξιακή εικόνα της Περιφέρειας Αττικής στην OTAEXPO, εστιάζοντας στη σημασία της αυτοδιοίκησης, των υποδομών και της συνεργασίας με το κράτος.

Η Ντόρτμουντ προκρίνεται στους προημιτελικούς του Champions League

Η Ντόρτμουντ εξασφάλισε την πρόκριση για τους προημιτελικούς του Champions League με εντυπωσιακή ανατροπή επί της Λιλ.

Σοβαρότητα και Αναμονή για την Ρεβάνς της Μπόντο/Γκλιμτ με τον Ολυμπιακό

Ο προπονητής της Μπόντο/Γκλιμτ, Κχιέτιλ Κνούτσεν, ζητά από την ομάδα του να δείξει σοβαρότητα και ανταγωνιστικότητα στον αγώνα ρεβάνς με τον Ολυμπιακό για τους "16" του Europa League.

Πούτιν: Επίσκεψη σε στρατεύματα στην περιοχή Κουρσκ

Ο Πούτιν επισκέπτεται στρατεύματα στην Κουρσκ, σχολιάζοντας τις αιχμαλωσίες Ουκρανών στρατιωτών και την συνεχιζόμενη αντεπίθεση.