“Η Σαγήνη του Αλλόκοτου”… και της Υποκρισίας!

Mε σημερινό δελτίο τύπου, για τη συνεδρίασή της υπό την προεδρία του αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, η Ιερά Σύνοδος αναφέρθηκε στην έκθεση «Η Σαγήνη του Αλλόκοτου», που φιλοξενείται στην Εθνική Πινακοθήκη.

«Εξ αφορμής της εκθέσεως έργων ζωγραφικής με τίτλο «Η Σαγήνη του Αλλόκοτου – Ενδιάμεσος Χώρος», η οποία φιλοξενείται στην Εθνική Πινακοθήκη, η ΔΙΣ εξέφρασε την λύπη της για το περιεχόμενο συγκεκριμένων έργων της εν λόγω εκθέσεως και αποφάσισε να ενεργήσει τα δέοντα προς την Ελληνική Κυβέρνηση».

Η ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου έρχεται μόλις ένα 24ωρο μετά τις ζημιές που προκάλεσε ο βουλευτής της Νίκης, Νίκος Παπαδόπουλος, σε έργα της έκθεσης. 

Η Ιερά Σύνοδος, αντί να καταδικάσει ξεκάθαρα τον βουλευτή της «Νίκης» που εισέβαλε στην Εθνική Πινακοθήκη και άρχισε να σπάει ό,τι δεν του άρεσε, αποφάσισε να εκφράσει τη… “λύπη” της για τα έργα τέχνης.

Δηλαδή, η Εκκλησία της Ελλάδος δεν βρήκε ούτε μία λέξη για να πει ότι το να μπουκάρεις σε ένα μουσείο και να καταστρέφεις έργα είναι παράνομο, επικίνδυνο και φασιστικό. ΟΧΙ. Το πρόβλημα για την Ιερά Σύνοδο δεν είναι η βία. Το πρόβλημα είναι η τέχνη.

Και τι αποφάσισε να κάνει; “Τα δέοντα προς την Ελληνική Κυβέρνηση”. Δηλαδή τι ακριβώς; Να απαιτήσει λογοκρισία στην τέχνη; Να απαγορεύσει τις εκθέσεις που δεν εγκρίνει το παπαδαριό; Να γυρίσουμε πίσω στον Μεσαίωνα, να καίμε πίνακες και να κυνηγάμε καλλιτέχνες σαν αιρετικούς;

Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο: Αν σπάσεις προθήκες σε μουσείο για “θρησκευτικούς λόγους”, κάποιοι στην Εκκλησία θα σε κοιτάξουν με κατανόηση. Αν δημιουργήσεις τέχνη που δεν συμβαδίζει με τις απόψεις τους, θα σε κοιτάξουν με λύπη… και μετά θα φροντίσουν να σε εξαφανίσουν.

Υποκριτές.

Μοιράσου το

Αξίζει να διαβάσεις

Διαβασε ακόμη
σχετικα αρθρα

Ο Κάρλο Αντσελότι στην τεχνική ηγεσία της Εθνικής Βραζιλίας

Ο Κάρλο Αντσελότι είναι ο νέος τεχνικός της Εθνικής Βραζιλίας, μετά από συμφωνία με την CBF. Η μετακίνησή του από τη Ρεάλ Μαδρίτης αναμένεται να επισφραγίσει μια νέα εποχή για τη Σελεσάο.

Ο Βόλος νίκησε τον Πανσερραϊκό με 3-0 στο Πανθεσσαλικό

Ο Βόλος επικράτησε με 3-0 επί του Πανσερραϊκού στο Πανθεσσαλικό, σε έναν αγώνα που τον φέρνει πιο κοντά στην παραμονή του στη Super League.

Σημαντική νίκη της Athens Kallithea επί του Παναιτωλικού

Η Athens Kallithea επικράτησε 1-0 του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο, παραμένοντας ζωντανή στη μάχη για την παραμονή της στη Super League.

Η επέτειος γάμου του πρίγκιπα της Ουαλίας και της Κέιτ στη Σκωτία

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας και η σύζυγός του Κέιτ γιορτάζουν την 14η επέτειο γάμου τους στη Σκωτία, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της Κέιτ τον Μάρτιο του 2024.