Δασμοί ΗΠΑ: Η Βουλγαρία αντιμετωπίζει τις επιπτώσεις

Η βουλγαρική παραγωγή χάλυβα δεν προβλέπεται να επηρεαστεί απευθείας από τους παγκόσμιους δασμούς των Ηνωμένων Πολιτειών στο χάλυβα και το αλουμίνιο. Η Πολυτίμη Παουνόβα, εκτελεστική διευθύντρια της Βουλγαρικής Ένωσης Μεταλλουργικής Βιομηχανίας (BAMI), επισημαίνει ότι η ευρωπαϊκή βιομηχανία θα αντιμετωπίσει άμεσες αρνητικές επιπτώσεις λόγω των νέων δασμών.

Η Βουλγαρία, παρά το γεγονός ότι δεν εξάγει χάλυβα στις ΗΠΑ, αντιμετωπίζει την πρόκληση της ανακατεύθυνσης της παραγωγής της λόγω των εμμέσων επιπτώσεων των αμερικανικών δασμών. Η Ευρώπη αποτελεί τη μεγαλύτερη αγορά για τη Βουλγαρία, με την εμπειρογνώμονα να επισημαίνει ότι είναι νωρίς ακόμα για υπολογισμούς σχετικά με τις ζημίες που αναμένεται να υποστεί ο κλάδος.

Οι εμμέσες επιπτώσεις της νέας δασμολογικής πολιτικής των ΗΠΑ αναγνωρίζονται ως πρόβλημα από την Παουνόβα, η οποία επισημαίνει την ανάγκη αναθεώρησης της εμπορικής πολιτικής για την προστασία της ευρωπαϊκής παραγωγής. Η Βουλγαρία αντιμετωπίζει την πρόκληση της ανακατεύθυνσης της παραγωγής της σε άλλες αγορές, ενώ ο κλάδος του χάλυβα βρίσκεται σε δύσκολη θέση με την αυξημένη ανταγωνιστικότητα.

Μοιράσου το

Αξίζει να διαβάσεις

Διαβασε ακόμη
σχετικα αρθρα

Η Μπολόνια “σφράγισε” τη Λάτσιο με εμφατικό 5-0 και ανέβηκε στην 4η θέση της Serie A

Η Μπολόνια επικράτησε με 5-0 της Λάτσιο στη Serie A, ανεβαίνοντας στην 4η θέση της βαθμολογίας και επιδεικνύοντας εξαιρετική φόρμα στο ιταλικό πρωτάθλημα.

Διπλή επιτυχία για τους γηπεδούχους στο Λονδίνο

Οι γηπεδούχοι "χαμογέλασαν" στα ντέρμπι του Λονδίνου, με την Άρσεναλ και τη Φούλαμ να επικρατούν επί των Τσέλσι και Τότεναμ αντίστοιχα, σε μια αγωνιστική που έφερε ανατροπές στη βαθμολογία της Premier League.

Επιτυχίες Ελλήνων αθλητών στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Ρίψεων

Η Ελλάδα πανηγυρίζει την επιτυχία της στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Ρίψεων, με τη Μαρία Ραφαηλίδου, τον Αρτέμιο Αδαμάκη και την Παρασκευή Πουλλή να κάνουν εντυπωσιακές εμφανίσεις στον αθλητισμό.

Τραυματισμός Βαλμπουενά: Απουσία στην αναμέτρηση με τον Βόλο

Ο Ματιέ Βαλμπουενά τραυματίστηκε στην τελευταία προπόνηση της Athens Kallithea FC και θα απουσιάσει από την αναμέτρηση με τον Βόλο λόγω θλάσης α΄ βαθμού. Η ανακοίνωση της ομάδας ανέφερε πως αναμένεται να μείνει εκτός δράσης για περίπου δύο εβδομάδες.