Ανακοίνωση ΕΑΟΜ ΑμεΑ για δηλώσεις δημοσιογράφου

Η Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες (ΕΑΟΜ ΑμεΑ) αναδείχθηκε σε πρωταγωνιστή μιας ενδιαφέρουσας ανακοίνωσης που αφορά τις δηλώσεις του δημοσιογράφου Δημήτρη Οικονόμου. Οι λέξεις που ακούστηκαν σε μια δημόσια συζήτηση για τα τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα προκάλεσαν αντιδράσεις από την ΕΑΟΜ ΑμεΑ.

Ο Δημήτρης Οικονόμου αναγνώρισε το λάθος του και ζήτησε συγγνώμη για την ατυχή φράση που χρησιμοποίησε, εκφράζοντας τη διαφωνία του με τις αντιλήψεις που παρουσίασε.

Στην ανακοίνωσή της, η ΕΑΟΜ ΑμεΑ αναδεικνύει την πραγματική “ομηρία” που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία:

Μέσα από έναν σειρά από παραδείγματα, η ΕΑΟΜ ΑμεΑ αναδεικνύει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι με αναπηρία στην καθημερινότητά τους. Η έλλειψη προσβασιμότητας, η κοινωνική αδιαφορία και οι προκαταλήψεις αποτελούν τα κύρια εμπόδια που αντιμετωπίζουν.

Το κείμενο καταλήγει με μια έκκληση για την προώθηση της προσβασιμότητας στο αστικό περιβάλλον και την ανάγκη για αλλαγή στην κοινωνική συνείδηση προκειμένου να υπάρξει ισότιμη μεταχείριση για όλους.

Μοιράσου το

Αξίζει να διαβάσεις

Διαβασε ακόμη
σχετικα αρθρα

Αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ – Υπουργείο Ανάπτυξης: Αλήθεια και Πραγματικότητα

Αντιπαράθεση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Υπουργείου Ανάπτυξης σχετικά με τις τιμές τροφίμων στην Ελλάδα και την πραγματικότητα σύμφωνα με στοιχεία.

Κόμμα “Σπαρτιατών” απαιτεί αμεσα μέτρα για την οδική ασφάλεια

Το κόμμα "Σπαρτιατών" απαιτεί άμεσα μέτρα για την προστασία της ανθρώπινης ζωής στους ελληνικούς δρόμους, ενώ επισημαίνει την αδιαφορία του πολιτικού συστήματος για τη σοβαρή πρόκληση των τροχαίων δυστυχημάτων.

Δίωξη του Χριστιανισμού: Παρέμβαση του Νατσιού στην Ολομέλεια

Ο πρόεδρος της Νίκης, Δημήτρης Νατσιός, αναφέρθηκε στη δίωξη του Χριστιανισμού στην Ελλάδα, χαρακτηρίζοντας την υποκριτική στάση της κυβέρνησης και αναδεικνύοντας τις επικίνδυνες εξελίξεις στη Συρία.

Δίκη ιατρικής ομάδας Μαραντόνα: Ανακριτής σόκαρε με φωτογραφία

Στο δικαστήριο του Σαν Ισίδρο στο Μπουένος Αιρες άρχισε η δίκη της ιατρικής ομάδας του Ντιέγκο Μαραντόνα, κατηγορούμενης για ανθρωποκτονία από αμέλεια με ενδεχόμενη πρόθεση. Ο εισαγγελέας παρουσίασε σοκαριστική φωτογραφία του Μαραντόνα μετά το θάνατό του, προκαλώντας συγκίνηση στη δίκη που αναμένεται να διαρκέσει μήνες.