Συνεδρίασεις Eurogroup και ECOFIN: Οι θέσεις του Χατζηδάκη

Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης αναχωρεί για τις Βρυξέλλες, όπου θα συμμετάσχει στις συνεδριάσεις του Eurogroup και ECOFIN. Το κύριο θέμα συζήτησης αφορά τη χρηματοδότηση των αυξημένων αναγκών για την άμυνα, με βάση τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την ενεργοποίηση της ρήτρας διαφυγής και τη δημιουργία ειδικού ταμείου υπέρ των αμυντικών δαπανών.

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Eurogroup, θα συζητηθούν οι μακροοικονομικές προοπτικές και οι προκλήσεις της ευρωζώνης, καθώς και ο συντονισμός των δημοσιονομικών πολιτικών των κρατών μελών, λαμβάνοντας υπόψη τις νέες εξελίξεις στον τομέα της άμυνας και τις αγορές κρυπτονομισμάτων.

Στη συνέχεια, στη συνεδρίαση του ECOFIN, θα συζητηθούν η δέσμη μέτρων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την απλούστευση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος στην Ευρώπη και η Οδηγία για τη διοικητική συνεργασία στον τομέα της φορολογίας. Θα ανταλλαχθούν απόψεις για τις εξελίξεις σχετικά με την επίθεση της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας και την πορεία υλοποίησης του Ταμείου Ανάκαμψης.

Στο περιθώριο των συνεδριάσεων, ο κ. Χατζηδάκης θα έχει συναντήσεις με Ευρωπαίους αξιωματούχους, ενώ θα ενημερωθεί για τα αποτελέσματα της πρόσφατης συνόδου των υπουργών Οικονομικών και των διοικητών των Κεντρικών Τραπεζών της G7 στο Κέιπ Τάουν.

Μοιράσου το

Αξίζει να διαβάσεις

Διαβασε ακόμη
σχετικα αρθρα

Εκλογή νέου Αρχιεπισκόπου Τιράνων Δυρραχίου και Πάσης Αλβανίας

Η Ιερά Σύνοδος εξέλεξε τον μητροπολίτη Κορυτσάς Ιωάννη ως νέο αρχιεπίσκοπο Τιράνων Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας, μετά την εκδήμία του μακαριστού Αναστασίου. Ο νέος αρχιεπίσκοπος υποσχέθηκε να υπερασπιστεί τα δικαιώματα της Εκκλησίας με ταπεινοφροσύνη και αφοσίωση.

Αυξάνονται οι νεκροί από την πυρκαγιά σε ντίσκο της Βόρειας Μακεδονίας

Πέντε εισαγγελείς αναλαμβάνουν την έρευνα για την πυρκαγιά στη ντίσκο της Κότσανι, με 59 νεκρούς και πολλούς τραυματίες.

Απειλές Χούθι για αντεπίθεση μετά τα αμερικανικά πλήγματα

Οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης απειλούν να ανταποδώσουν τα αμερικανικά πλήγματα στη Σαναά, ενώ ο Ντόναλντ Τραμπ προειδοποιεί για "κόλαση".

Ισοπαλία για τη Νάπολι στη Serie A: Απώλεια βαθμών στην αναμέτρηση με τη Βενέτσια

Η Νάπολι χάνει δύο πολύτιμους βαθμούς στη Serie A, αναδεικνύοντας την Ίντερ και την Αταλάντα στην κορυφή της βαθμολογίας. Αναλυτικά τα αποτελέσματα και η τρέχουσα κατάταξη.