Συνεδρίασεις Eurogroup και ECOFIN: Οι θέσεις του Χατζηδάκη

Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης αναχωρεί για τις Βρυξέλλες, όπου θα συμμετάσχει στις συνεδριάσεις του Eurogroup και ECOFIN. Το κύριο θέμα συζήτησης αφορά τη χρηματοδότηση των αυξημένων αναγκών για την άμυνα, με βάση τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την ενεργοποίηση της ρήτρας διαφυγής και τη δημιουργία ειδικού ταμείου υπέρ των αμυντικών δαπανών.

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Eurogroup, θα συζητηθούν οι μακροοικονομικές προοπτικές και οι προκλήσεις της ευρωζώνης, καθώς και ο συντονισμός των δημοσιονομικών πολιτικών των κρατών μελών, λαμβάνοντας υπόψη τις νέες εξελίξεις στον τομέα της άμυνας και τις αγορές κρυπτονομισμάτων.

Στη συνέχεια, στη συνεδρίαση του ECOFIN, θα συζητηθούν η δέσμη μέτρων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την απλούστευση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος στην Ευρώπη και η Οδηγία για τη διοικητική συνεργασία στον τομέα της φορολογίας. Θα ανταλλαχθούν απόψεις για τις εξελίξεις σχετικά με την επίθεση της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας και την πορεία υλοποίησης του Ταμείου Ανάκαμψης.

Στο περιθώριο των συνεδριάσεων, ο κ. Χατζηδάκης θα έχει συναντήσεις με Ευρωπαίους αξιωματούχους, ενώ θα ενημερωθεί για τα αποτελέσματα της πρόσφατης συνόδου των υπουργών Οικονομικών και των διοικητών των Κεντρικών Τραπεζών της G7 στο Κέιπ Τάουν.

Μοιράσου το

Αξίζει να διαβάσεις

Διαβασε ακόμη
σχετικα αρθρα

Ενημέρωση για την κατάσταση του πάπα Φραγκίσκου

Τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την υγεία του πάπα Φραγκίσκου και τις ενέργειες που αναλαμβάνονται για την ανάρρωσή του.

Τραγωδία για νιόπαντρο ζευγάρι: Σκοτώθηκαν σε τροχαίο δυστύχημα

Η τραγωδία του νιόπαντρου ζευγαριού που σκοτώθηκε σε τροχαίο, με θάνατο και του πατέρα του γαμπρού, συγκλονίζει την οικογένεια.

Σύγκρουση δεξαμενόπλοιου και φορτηγού πλοίου στα ανοιχτά του Ανατολικού Γιορκσάιρ

Συναγερμός στις βρετανικές αρχές μετά από την σύγκρουση δεξαμενόπλοιου και φορτηγού πλοίου, με φωτιά και φόβους για διαρροή καυσίμων στη θάλασσα.

Ανακοίνωση αποχώρησης του τεχνικού διευθυντή των Racing Bulls

Ο τεχνικός διευθυντής των Racing Bulls, Τζόντι Έγκιντον, ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την ομάδα μετά από 10 χρόνια θητείας, αναλαμβάνοντας νέο ρόλο στην Red Bull Advanced Technologies.