Ενημέρωση της Βουλής: Πρόγραμμα Ολομέλειας και Προανακριτική Επιτροπή

Η ενημέρωση της Ολομέλειας της Βουλής από τον πρωθυπουργό σχετικά με τον προγραμματισμό των αμυντικών εξοπλισμών και την αμυντική πολιτική της χώρας έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Τρίτη, 18 Μαρτίου. Η ανακοίνωση αυτή έγινε από τον ίδιο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, μετά το κλείσιμο της συζήτησης για την πρόταση δυσπιστίας στην κυβέρνηση, την περασμένη Παρασκευή.

Το αίτημα για την ενημέρωση της Βουλής διαβιβάστηκε σήμερα από τον πρωθυπουργό στον πρόεδρο του κοινοβουλίου, Νικήτα Κακλαμάνη, σύμφωνα με τον Κανονισμό. Η διαδικασία προβλέπει ομιλία του πρωθυπουργού, ανάπτυξη απόψεων των προέδρων των κοινοβουλευτικών κομμάτων, δευτερολογία και κλείσιμο από τον πρωθυπουργό.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Βουλής ενημέρωσε τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες για την προανακριτική επιτροπή για τον Χρήστο Τριαντόπουλο. Τα κόμματα έχουν περιθώριο μέχρι αύριο το πρωί να ορίσουν τους βουλευτές-μέλη τους που θα συμμετάσχουν σε αυτήν. Ο πρόεδρος της Βουλής εμπλέκεται μόνο στην πρώτη συνεδρίαση, κατά την οποία θα εκλεγεί το προεδρείο της επιτροπής.

Επιπλέον, την Πέμπτη, 13 Μαρτίου, θα λάβει χώρα στην Ολομέλεια της Βουλής η ορκωμοσία του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Τασούλα.

Τέλος, σχετικά με το επεισόδιο στην Εθνική Πινακοθήκη με τον βουλευτή της Νίκης, Ν. Παπαδόπουλο, ο πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε την άποψή του ότι δεν υπάρχει λογοκρισία στην τέχνη, αναφέροντας όμως την απόσυρση αιγίδας του Δήμου Αθηναίων και την απουσία του από εκθέσεις κατά το διάστημα που ήταν δήμαρχος.

Μοιράσου το

Αξίζει να διαβάσεις

Διαβασε ακόμη
σχετικα αρθρα

Νίκολας Βίντινγκ Ρεφν: Αλλαγές στο νέο φιλμ “Her Private Hell” με τους Τσαρλς Μέλτον και Σόφι Θάτσερ

Ο γνωστός σκηνοθέτης Νίκολας Βίντινγκ Ρεφν ανακοίνωσε αλλαγές στο νέο του φιλμ "Her Private Hell", με πρωταγωνιστές τους Τσαρλς Μέλτον και Σόφι Θάτσερ. Τα γυρίσματα ξεκίνησαν στο Τόκιο και προβλέπεται να κυκλοφορήσει το 2026.

Κρίθηκαν ένοχοι για το κόψιμο του Sycamore Gap

Δύο άνδρες κρίθηκαν ένοχοι για το κόψιμο του Sycamore Gap, ενός δέντρου ηλικίας 200 ετών που δέσποζε δίπλα στο Τείχος του Αδριανού στη βόρεια Αγγλία.

Ο Λουίς Ενρίκε ετοιμάζει την Παρί για τους δύο τελικούς

Ο προπονητής της Παρί Σεν Ζερμέν, Λουίς Ενρίκε, ανακοίνωσε την προετοιμασία της ομάδας για τους δύο επερχόμενους τελικούς, ενώ πολλοί παίκτες θα ξεκουραστούν προκειμένου να διατηρήσουν τη φρεσκάδα τους.

Ιστορική Εκλογή Ποντίφικα από τις ΗΠΑ

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος αναφέρει την ιστορική εκλογή ενός Ποντίφικα από τις ΗΠΑ και τη σημασία της για την Εκκλησία.