Ένα διεθνές τουρνουά μπάσκετ αθλητών με αμαξίδιο πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο ΔΑΚ Ευόσμου «Βούλα Πατουλίδου» στη δυτική Θεσσαλονίκη. Συμμετείχαν ομάδες από την Ισπανία, τη Γαλλία, την Τουρκία και την Ελλάδα.
Την εκδήλωση διοργάνωσε ο σύλλογος αθλητών με αναπηρία «Μέγας Αλέξανδρος 1994», με τη στήριξη του δήμου Κορδελιού – Ευόσμου. Ο δήμος προσέφερε το κλειστό γυμναστήριο, λεωφορείο για τη μετακίνηση των αθλητών και διατροφή στους συμμετέχοντες, ενώ διαμορφώθηκαν οι απαραίτητες υποδομές στο ΔΑΚ για την ευκολότερη πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία.
Η ομάδα Σαλόν από τη Γαλλία κατέκτησε το πρωτάθλημα, ενώ βραβεύτηκαν οι αθλητές – MVP των αγώνων. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο γενικός πρόξενος της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη, Γκενίκ Ερντίν.
«Με μεγάλη μας χαρά φιλοξενήσαμε στο δήμο και συμβάλλαμε στη διοργάνωση του διεθνούς τουρνουά, στέλνοντας το μήνυμα ότι οφείλουμε όλοι μας να είμαστε δίπλα στα άτομα με αναπηρία. Οφείλουμε να τους παρέχουμε όλες τις δυνατότητες, για να μπορούν να αναπτύξουν και να ασκήσουν τις δεξιότητές τους», δήλωσε ο δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου, Λευτέρης Αλεξανδρίδης.
*Τις συνημμένες φωτογραφίες παραχώρησε ο δήμος Κορδελιού – Ευόσμου