Χρυσό μετάλλιο για τον Εμμανουήλ Καραλή στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου

Ο Εμμανουήλ Καραλής έκανε την Ελλάδα υπερήφανη κατακτώντας το πρώτο (και μοναδικό) χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου, που διεξήχθη στο Άλπεντοορν της Ολλανδίας.

Ο Έλληνας Ολυμπιονίκης στο άθλημα του επί κοντώ, μοιράστηκε την πρώτη θέση με τον Ολλανδό αθλητή Μένο Φλοον, καθώς και οι δύο αθλητές κατάφεραν να ξεπεράσουν τα 5,90 μέτρα με τις ίδιες προσπάθειες, ανεβαίνοντας στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Η απουσία του παγκόσμιου ρεκόρμαντ Μόντο Ντουπλάντις άνοιξε τον δρόμο για τον Καραλή και τον Φλοον, οι οποίοι εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία και ανέδειξαν το ταλέντο τους στο Άπελντοορν.

Ο Καραλής απέδειξε γι’ άλλη μια φορά την αξία του σε έναν αγώνα υψηλού επιπέδου και κατέκτησε την ευρωπαϊκή κορυφή, αφήνοντας πίσω του έξι συνεχή πανελλήνια ρεκόρ.

Επιπλέον, έγινε ο πρώτος Έλληνας επικοντιστής που κατακτά χρυσό μετάλλιο σε αγώνα κλειστού στίβου, αποδεικνύοντας την ανοδική πορεία του στον χώρο του αθλητισμού.

Ο Καραλής ξεκίνησε την προσπάθειά του από τα 5,60μ., ξεπερνώντας το ύψος με την πρώτη προσπάθεια. Στα 5,80μ. και 5,85μ. αντίστοιχα, αντιμετώπισε δυσκολίες, ωστόσο στα 5,90μ. επέδειξε την απόλυτη αρτιότητά του με μία επιτυχημένη προσπάθεια.

Το αποτέλεσμα του αγώνα ήταν τόσο ανταγωνιστικό, που στα 5,95μ. οι αθλητές Φλοον και Καραλής είχαν τρεις αποτυχημένες προσπάθειες, ενώ ο Νορβηγός Σόντρε Γκούτορμσεν δεν κατάφερε να φτάσει τα 6 μέτρα, με αποτέλεσμα τους δύο αθλητές να μοιραστούν το χρυσό μετάλλιο.

Μοιράσου το

Αξίζει να διαβάσεις

Διαβασε ακόμη
σχετικα αρθρα

Ανασχηματισμός Μητσοτάκη: Σημαντικές αλλαγές στον κυβερνητικό σχηματισμό

Σημαντικές αλλαγές αναμένονται στον κυβερνητικό σχηματισμό του Κυριάκου Μητσοτάκη, με έμφαση στις θέσεις υπουργών και στρατηγικών ρόλων.

Ανάλυση: Εισαγωγές όπλων των ευρωπαϊκών κρατών μελών του NATO υπερδιπλασιάστηκαν τα τελευταία πέντε χρόνια

Οι εισαγωγές όπλων των ευρωπαϊκών κρατών μελών του NATO έχουν υπερδιπλασιαστεί τα τελευταία πέντε χρόνια, με το 60% να προέρχεται από τις ΗΠΑ. Αναλυτικά στοιχεία και σχόλια από το SIPRI.

Τραγική κατάληξη τροχαίου στη Βάρη με έναν νεκρό και έναν σοβαρά τραυματία

Τραγική κατάληξη είχε τροχαίο στη Βάρη, με έναν 22χρονο νεκρό και τον συνοδηγό του να δίνει μάχη για τη ζωή του. Οι λεπτομέρειες της σύγκρουσης σοκάρουν.

Συνάντηση Ρούμπιο – Σιμπίχα: Εξελίξεις στην Ουκρανία

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάρκο Ρούμπιο βρίσκεται σε αποστολή στη Σαουδική Αραβία για συνομιλίες με τον ουκρανό ομόλογό του Αντρίι Σιμπίχα, ενώ προωθεί τον στόχο του προέδρου Τραμπ για τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία.