Κινητοποίηση για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Μια δυναμική κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην Αθήνα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) οργάνωσε συγκέντρωση στο Σύνταγμα, η οποία ολοκληρώθηκε με πορεία έως το Μοναστηράκι.

Τα συνθήματα που ακούστηκαν ήταν συγκινητικά, με την αναφορά στην ανυποχώρητη πάλη για τη γυναικεία ισότητα και την αντίσταση ενάντια στη βία και την εκμετάλλευση. Οι γυναίκες διαδηλωτές γέμισαν τον πεζόδρομο της Ερμού με πανό, πικέτες και κόκκινα γαρύφαλλα, δείχνοντας τη δυναμική τους παρουσία.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, παρουσιάστηκαν κείμενα και τραγούδια που αναδείκνυαν τους εργατικούς αγώνες των γυναικών σε παγκόσμιο επίπεδο κατά τον 19ο και 20ό αιώνα.

Η πρόεδρος της ΟΓΕ, Χριστίνα Σκαλούμπακα, πραγματοποίησε την κεντρική ομιλία στη συγκέντρωση, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν συνδικαλίστριες και γυναίκες από διάφορους τομείς της κοινωνίας που αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους.

Η κ. Σκαλούμπακα τόνισε τη σημασία του αγώνα για την γυναικεία ισότητα και απήχησε με τα λόγια της: “Μετατρέπουμε την οργή μας σε αποφασημένη οργάνωση και αγώνα ενάντια στο σημερινό αντιλαϊκό κράτος και το σύστημα εκμετάλλευσης που υπηρετεί. Αυτός είναι ο μεγάλος εχθρός που μας στερεί το δίκιο και τη ζωή μας”.

Μοιράσου το

Αξίζει να διαβάσεις

Διαβασε ακόμη
σχετικα αρθρα

Τραυματισμός Βαλμπουενά: Απουσία στην αναμέτρηση με τον Βόλο

Ο Ματιέ Βαλμπουενά τραυματίστηκε στην τελευταία προπόνηση της Athens Kallithea FC και θα απουσιάσει από την αναμέτρηση με τον Βόλο λόγω θλάσης α΄ βαθμού. Η ανακοίνωση της ομάδας ανέφερε πως αναμένεται να μείνει εκτός δράσης για περίπου δύο εβδομάδες.

Ανατροπή-θρίλερ στη La Liga: Η Μπέτις νίκησε τη Λεγανές με 3-2

Η Μπέτις πέτυχε επική ανατροπή επικρατώντας 3-2 επί της Λεγανές στη La Liga, διατηρώντας την 6η θέση στη βαθμολογία και ονειρευόμενη τη συμμετοχή στο Champions League.

Φωτιά στη ντίσκο στην Βόρεια Μακεδονία: 59 νεκροί και τραυματίες μεταφέρονται στη Θεσσαλονίκη

Τραγωδία στη Βόρεια Μακεδονία, με 59 νεκρούς από φωτιά σε ντίσκο. Τραυματίες μεταφέρονται σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης για νοσηλεία.

Νέο γκολ για Στέφανο Τζίμα με τη Νυρεμβέργη στη Bundesliga2

Ο νεαρός επιθετικός Στέφανος Τζίμας συνεχίζει να εντυπωσιάζει στη δεύτερη κατηγορία της Γερμανίας με τα γκολ του με τη φανέλα της Νυρεμβέργης.