Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας: Αύξηση στην ΕΕ το 2023

Η χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για θέρμανση και κλιματισμό στην ΕΕ συνεχίζει να αυξάνεται, με το μερίδιο της ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές να φθάνει το 26,2% το 2023, την υψηλότερη τιμή από το 2004 που άρχισε ο υπολογισμός του, ανακοίνωσε την Τετάρτη η Eurostat.

Το μερίδιο αυξήθηκε κατά 1,2% σε σύγκριση με το 2022 (25%). Η οδηγία 2023/2413 της ΕΕ για την προώθηση της χρήσης ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές απαιτεί αύξηση του μεριδίου των ανανεώσιμων πηγών στη θέρμανση και τον κλιματισμό.

Η τελική κατανάλωση ανανεώσιμης ενέργειας για θέρμανση και κλιματισμό στην ΕΕ έχει σταδιακά αυξηθεί, κυρίως λόγω της συμβολής της βιομάζας και των αντλιών θερμότητας.

Η Σουηδία ήταν πρώτη το 2023 σε ανανεώσιμη ενέργεια στη θέρμανση και τον κλιματισμό, ακολουθούμενη από Εσθονία και Λετονία. Αντίθετα, Ιρλανδία, Ολλανδία και Βέλγιο έχουν χαμηλότερα ποσοστά χρήσης ανανεώσιμων πηγών.

Μοιράσου το

Αξίζει να διαβάσεις

Διαβασε ακόμη
σχετικα αρθρα

Τραυματισμός Χέντερσον: Σοβαρό πρόβλημα για τον ΠΑΟΚ

Ο τραυματισμός του Σέντρικ Χέντερσον αποδείχτηκε σοβαρός, με τον Αμερικανό παίκτη να αναγκάζεται να απουσιάσει από τα υπόλοιπα παιχνίδια της σεζόν του ΠΑΟΚ στη Greek Basketball League.

Επιτυχημένο Β Προκριματικό Πρωτάθλημα Εφήβων – Κορασίδων

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Β προκριματικό ανοιχτό πρωτάθλημα Εφήβων - Κορασίδων στο Πανέμορφο Λουτράκι, με πλούσιο θέαμα και υψηλού επιπέδου αγώνες.

Απουσία Ντόρσεϊ: Ο Ολυμπιακός χωρίς τον γκαρντ στον 3ο προημιτελικό της Euroleague

Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ του Ολυμπιακού θα απουσιάσει από τον 3ο προημιτελικό της Euroleague λόγω τραυματισμού, ενώ η ομάδα του Πειραιά είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Φάιναλ Φορ Α2 Ανδρών: Ανακοινώθηκε οριστικά ο τόπος διεξαγωγής

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ) ανακοίνωσε τη διεξαγωγή του φάιναλ φορ της Α2 ανδρών στο μπάσκετ (Elite League) στην Καρδίτσα και το Νέο Κλειστό γυμναστήριο "Γιάννης Μπουρούσης" το τριήμερο 8-10 Μαΐου, με τηλεοπτική κάλυψη από το "Action 24".