Υπουργός Ανάπτυξης: “Δεν πρόκειται να αφήσουμε πίσω το καθήκον της αλήθειας”

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος, τόνισε τη σημασία της αλήθειας και της δικαιοσύνης στη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας στην κυβέρνηση. Αναφέρθηκε στην ευθύνη της χώρας απέναντι στα 57 θύματα των Τεμπών και αντιπαρέβαλε τη στάση του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ. Η συζήτηση εστιάστηκε στην αναζήτηση της αλήθειας και στην πολιτική στρατηγική της χώρας.

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος, αναφέρθηκε στο καθήκον της αλήθειας, το οποίο όπως είπε, δεν πρόκειται να αφήσει πίσω. “Το χρωστάμε στα 57 θύματα, στους γονείς τους, στη νέα γενιά, στην ιστορία μας και είναι δημοκρατική και θεσμική μας ευθύνη”, τόνισε κατά τη συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας στην κυβέρνηση.

Αναφερόμενος στο Κοινοβούλιο και στη μεγάλη κοινωνική πλειονότητα, ο υπουργός επεσήμανε τη σημασία της αλήθειας για όσους αναζητούν την αλήθεια. Παράλληλα, υπογράμμισε την ανάγκη για διαφάνεια και δικαιοσύνη στην υπόθεση των Τεμπών, εκφράζοντας τη δέσμευση της κυβέρνησης στο θέμα.

Αναφερόμενος στην αντιπολίτευση, ο υπουργός επεσήμανε ότι η πρόταση δυσπιστίας δεν υπηρετεί την αλήθεια και τη δικαιοσύνη, αλλά έχει επικοινωνιακό χαρακτήρα κομματικής τακτικής. Κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ για τη στάση του στην υπόθεση των Τεμπών, επισημαίνοντας τις πολιτικές αντιφάσεις του.

Τέλος, ο υπουργός επισήμανε την ανάγκη για σταθερή εθνική στρατηγική στο διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον, ενώ κατήγγειλε την αντιπολίτευση για την πολιτική της τακτική.

Μοιράσου το

Αξίζει να διαβάσεις

Διαβασε ακόμη
σχετικα αρθρα

Σημαντικές νίκες στη Serie A με ΜακΤόμινεϊ και Διαό

Σημαντικές νίκες σημειώθηκαν στη Serie A με το γκολ του ΜακΤόμινεϊ και τα δύο γκολ του Διαό, ενώ η La Liga βρίσκεται σε αγωνία με την κορυφή της πίνακα.

Πασχαλινή εκεχειρία στην Ουκρανία: Αντιφάσεις και Συγκρούσεις

Η Ρωσία ανακοίνωσε πασχαλινή εκεχειρία στην Ουκρανία, όμως ο Ουκρανός πρόεδρος καταγγέλλει συνεχείς επιθέσεις.

Μήνυμα Πάσχας από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο

Αναλυτικό μήνυμα για το Πάσχα από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, με αναφορές στη Σύνοδο της Νικαίας και τη σημασία της Ανάστασης.

Αναστάσιμες Ακολουθίες σε Καθεδρικό Ναό και Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνα

Στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αθηνών και στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνα τελέστηκαν οι Αναστάσιμες Ακολουθίες με πλήθος πιστών και παρουσία σημαντικών εκπροσώπων της πολιτείας.