Συζήτηση στο 5ο Συνέδριο για τον Καρκίνο στην Ελλάδα

Στη σημασία της έγκαιρης και ολιστικής αντιμετώπισης του καρκίνου και στα οφέλη που καταγράφονται στην εφαρμογή τέτοιων προγραμμάτων πρόληψης σε διεθνές επίπεδο αναφέρθηκαν οι ομιλητές στην αντίστοιχη ενότητα που απασχόλησε το συνέδριο του The Economist με τίτλο “The fifth annual Greece Cancer Summit – Evaluating Europe’s latest cancer strategies”, που διοργανώθηκε την Παρασκευή 7 Μαρτίου στην Αθήνα.

Ο υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους αναφερόμενος στο κομμάτι που περιλαμβάνει και την πρόληψη και τη διάγνωση στάθηκε στη δημιουργία του ολοκληρωμένου κέντρου αναφοράς στον “Άγιο Σάββα”, για να βρίσκει ο ασθενής μία ολιστική αντιμετώπιση, από τη διάγνωση σε όλα τα στάδια.

Ο κ. Θεμιστοκλέους αναφέρθηκε στο μέτρο για τη δημιουργία του ψηφιακού φακέλου ασθενών μέσω του οποίου γίνεται η μετάβαση προς τη θεραπεία με χρήση ψηφιακών εργαλείων. Το μέτρο έχει ξεκινήσει στον “Άγιο Σάββα” και στόχος είναι τους επόμενους μήνες να επεκταθεί σε άλλα 12 νοσοκομεία.

Ο κ. Θεμιστοκλέους τόνισε πως οι χρόνοι της ακτινοθεραπείας είναι μεν μέσα στον στόχο των 60 ημερών που έχει θέσει η ΕΕ, αλλά απέχει από τον μ.ο. άλλων χωρών, πράγμα όμως που θα ξεπερασθεί με την προμήθεια νέων μηχανημάτων.

Η Όλγα Μπαλαούρα, διευθύντρια της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής, επισήμανε τη σημασία της ολοκληρωμένης αντιμετώπισης του καρκίνου στο κέντρο του “Αγίου Σάββα” και τη συνεργασία με φορείς για τη διάδοση της γνώσης.

Ο ογκολόγος Μιχαήλ Νικολάου αναφέρθηκε στην κατ’ οίκον νοσηλεία και την ανάγκη για εξειδικευμένα κέντρα αριστείας αντιμετώπισης ασθενών.

Η Παρασκευή Μιχαλοπούλου ανέφερε την ανάγκη για πιστοποιημένα κέντρα φροντίδας καρκίνου μαστού και τη συμβολή του προγράμματος screening “Φώφη Γεννηματά”.

Η Μαρία Αυγουστίδου υπογράμμισε τη σημασία της ψηφιοποίησης στην παροχή ιατρικών υπηρεσιών και τη σημασία της ανακουφιστικής ιατρικής στη φροντίδα των ασθενών.

* To ΑΠΕ-ΜΠΕ είναι COMMUNICATION SUPPORTER του “Fifth annual Greece Cancer Summit – Evaluating Europe’s latest cancer strategies”.

Μοιράσου το

Αξίζει να διαβάσεις

Διαβασε ακόμη
σχετικα αρθρα

Τελευταία αγωνιστική της Greek Basketball League

Το τριήμερο 15-17 Μαρτίου είναι η προτελευταία αγωνιστική της Greek Basketball League, με συναρπαστικά παιχνίδια και αγωνία για τις θέσεις 3 έως 12. Παρακολουθήστε τις εξελίξεις και τα αποτελέσματα σε πραγματικό χρόνο.

Τελετή Ορκωμοσίας Νέας Κυβέρνησης στο Προεδρικό Μέγαρο

Στην τελετή ορκωμοσίας της νέας κυβέρνησης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι υπουργοί παρουσίασαν τις στρατηγικές προτεραιότητες τους για την αποτελεσματικότητα και την ταχύτητα.

Ο Δήμος Ηλιούπολης φιλοξενεί το ΔΕΗ Tour of Hellas 2025

Ο Δήμος Ηλιούπολης φιλοξενεί το ΔΕΗ Tour of Hellas 2025 και διοργανώνει μια μοναδική εκδήλωση αφιερωμένη στο ποδήλατο, προσφέροντας μοναδικές εμπειρίες ποδηλασίας σε μικρούς και μεγάλους.

Ρωσικές Δυνάμεις Ανακατέλαβαν Χωριά στην Περιφέρεια του Κουρσκ

Οι ρωσικές δυνάμεις ανακατέλαβαν τα χωριά Ρουμπανσίνα και Ζαολεσένκα στην περιφέρεια του Κουρσκ στη δυτική Ρωσία, εντείνοντας την προσπάθεια εκδίωξης των ουκρανικών δυνάμεων από την περιοχή.