Ο Κινέζος Υπουργός Εξωτερικών Κατηγορεί τους Αμερικανούς για Δασμούς

Ο επικεφαλής της κινεζικής διπλωματίας κατήγγειλε τους “αδικαιολόγητους” αμερικανικούς τελωνειακούς δασμούς και προειδοποίησε για αντίδραση από το Πεκίνο σε περίπτωση επιδείνωσης του εμπορικού πολέμου.

Ο επικεφαλής της κινεζικής διπλωματίας ανακοίνωσε σήμερα την αποδοκιμασία των “αδικαιολόγητων” αμερικανικών τελωνειακών δασμών που επιβλήθηκαν λόγω της διακίνησης φαιντανύλης προς τις Ηνωμένες Πολιτείες. Το Πεκίνο απειλεί με αποφασιστική αντίδραση σε περίπτωση που ο εμπορικός πόλεμος επιδεινωθεί, προειδοποιώντας για τον κίνδυνο της εφαρμογής του “νόμου της ζούγκλας” στις διεθνείς σχέσεις.

Ο Ουάνγκ Γι, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο περιθώριο της ετήσιας συνόδου του Εθνικού Λαϊκού Συνεδρίου της Κίνας, υπογράμμισε την προσφορά συνεργασίας από την πλευρά της Κίνας προς τις ΗΠΑ, καλώντας τις τελευταίες να μην αντιδρούν με αχαριστία και να μην επιβάλλουν αδικαιολόγητους δασμούς.

Ο κινέζος υπουργός Εξωτερικών πρόσθεσε πως η συνεργασία μπορεί να οδηγήσει σε αμοιβαίο όφελος, ενώ η συνεχιζόμενη πίεση θα έχει ως αποτέλεσμα αποφασιστική αντίδραση από την Κίνα.

Αναφερόμενος στην παγκόσμια κατάσταση, ο Ουάνγκ τόνισε πως η ανεξέλεγκτη προτεραιοτήτων και η πίστη στην ισχύ κάθε χώρας θα οδηγήσει τον κόσμο στον “νόμο της ζούγκλας”, προειδοποιώντας για τις επικίνδυνες συνέπειες.

Τέλος, επεσήμανε πως μόνο οι Ηνωμένες Πολιτείες μπορούν να λύσουν την κρίση που έχει προκαλέσει η διακίνηση φαιντανύλης, καλώντας τις να αναλάβουν την ευθύνη για την επίλυσή της.

Μοιράσου το

Αξίζει να διαβάσεις

Διαβασε ακόμη
σχετικα αρθρα

Νομοθετική Ρύθμιση για την Παράταση Ισχύος των Μέτρων Συγκράτησης Τιμών

Ανακοινώθηκε η παράταση ισχύος των μέτρων συγκράτησης τιμών στα τρόφιμα και τα βασικά είδη διαβίωσης, με τη νομοθετική ρύθμιση που θα κατατεθεί στη Βουλή.

Μπλακάουτ στην Ισπανία: Επιτροπή Διερεύνησης και Έρευνα από το Ανώτατο Δικαστήριο

Ο Ισπανός πρωθυπουργός ανακοίνωσε τη σύσταση επιτροπής διερεύνησης για το μπλακάουτ που προκάλεσε χάος στην Ιβηρική Χερσόνησο, ενώ το Ανώτατο Δικαστήριο εκκίνησε δική του έρευνα για πιθανή κυβερνοεπίθεση.

Παράταση Προθεσμίας για το Πρόγραμμα Ενεργειακής Αναβάθμισης στις Δημοτικές Επιχειρήσεις

Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανακοίνωσε την παράταση της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης στις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης έως τις 31 Μαΐου 2025.

Ψηφιακές Δηλώσεις Φόρου Μεταβίβασης Ακινήτων μέσω της Εφαρμογής myPROPERTY

Οι δηλώσεις φόρου μεταβίβασης ακινήτων ψηφιακά υποβάλλονται μέσω της εφαρμογής myPROPERTY, επιτρέποντας την ταχύτερη διεκπεραίωση των συναλλαγών. Μάθετε περισσότερα για τη διαδικασία.