Ο Αλέξης Χαρίτσης κατηγορεί τον πρωθυπουργό για δηλητηριώδη σεξιστικά σχόλια

Ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης, έκανε αιχμηρές κατηγορίες κατά του πρωθυπουργού, αναφερόμενος σε δηλητηριώδη σεξιστικά σχόλια που αναπαράγουν πατριαρχικά πρότυπα και δεν έχουν θέση στη βουλή και στην ελληνική κοινωνία. Το επεισόδιο μεταξύ του βουλευτή της ΝΔ Δημήτρη Κυριαζίδη και της πρόεδρου της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωής Κωνσταντοπούλου κατά την έναρξη της ομιλίας του στη Βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, έθεσε τον Χαρίτση σε επίκαιρη θέση.

Απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, ο Χαρίτσης υπογράμμισε ότι η κοινοβουλευτική πλειοψηφία δεν εξασφαλίζει την υποστήριξη του λαού, που πλημμυρίζει τις πλατείες σε όλη τη χώρα. Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για ύβρεις και ανέφερε ότι τα Τέμπη δεν ήταν ατύχημα, αλλά κρατικό έγκλημα με την υπογραφή της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Ο Χαρίτσης επέμεινε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη προσπαθεί να καλύψει τα ίχνη ενός εγκλήματος, μετατρέποντας σε ερευνητές τους συγγενείς των θυμάτων. Κατηγόρησε επίσης τον πρωθυπουργό ότι προσπαθεί να διχάσει τον κόσμο με ρουσφετολογικά συστήματα και προειδοποίησε για την επικινδυνότητα των πολιτικών επιλογών του.

Στο τέλος, ο Χαρίτσης επεσήμανε τη μαζική διαμαρτυρία του λαού και την ανάγκη για δικαιοσύνη, δημοκρατία και ειρήνη, καλώντας την Αριστερά να παλέψει για αυτές τις αξίες. Οι αιχμηρές κατηγορίες του Χαρίτση προς τον πρωθυπουργό αναμένεται να προκαλέσουν έντονες αντιδράσεις στην ελληνική πολιτική σκηνή.

Μοιράσου το

Αξίζει να διαβάσεις

Διαβασε ακόμη
σχετικα αρθρα

Αποφάσεις ΔΕΑΒ για τον αγώνα Γ.Σ.ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ – ΑΕΚ

Οι αποφάσεις της Διαρκούς Επιτροπής Αντιμετώπισης της Βίας για τα επεισόδια μετά τον αγώνα Γ.Σ.ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΑΕΚ στο VOLLEY LEAGUE γυναικών.

Ο Λονδίνο στόχος για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2040

Ο δήμαρχος του Λονδίνου, Σαντίκ Καν, εκφράζει τη φιλοδοξία του να φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2040, με στόχο να καταστήσει το Λονδίνο την κορυφαία αθλητική πρωτεύουσα στον κόσμο.

Συνεδρίαση Πολιτικής Προστασίας στην Π.Ε. Ηρακλείου για τις ρηγματώσεις

Συνεδρίαση Πολιτικής Προστασίας στην Π.Ε. Ηρακλείου για τις πρόσφατες ρηγματώσεις και την κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Παγκόσμιο ρεκόρ συμμετοχών στον Μαραθώνιο του Λονδίνου

Ο Μαραθώνιος του Λονδίνου σημείωσε παγκόσμιο ρεκόρ συμμετοχών με 56.640 δρομείς που τερμάτισαν, ενώ καταρρίφθηκε και το προηγούμενο ρεκόρ για γυναίκες.