Καινοτόμες Θεραπείες Καρκίνου: Η Αναζήτηση του Μέλλοντος

Το μέλλον της πρόληψης και θεραπείας του καρκίνου φωτίστηκε από το πάνελ των επιστημόνων, που αναλύθηκαν οι καινοτομίες που θα διαμορφώσουν την κλινική έρευνα. Στην ανάγκη για καινοτομία και εξατομίκευση στην ογκολογική θεραπεία εστιάστηκε η ομιλία του Klaus Schlueter, αντιπροέδρου ιατρικών υποθέσεων MSD Ευρώπης, Μέσης Ανατολής, Αφρικής, Καναδά. Παρουσίασε την προσωποποιημένη θεραπεία του καρκίνου, βασισμένη στην κατανόηση των αντιγόνων στην επιφάνεια των καρκινικών κυττάρων και τη συνεργασία με την Moderna.Τα αποτελέσματα κλινικών δοκιμών έδειξαν θετικά αποτελέσματα για ασθενείς με μελάνωμα, με τη διαδικασία να απαιτεί 4 έως 6 εβδομάδες. Αναζητούνται τρόποι για να γίνει η θεραπεία προσιτή. Η συνεργασία για την αντιμετώπιση του καρκίνου αναδείχθηκε σημαντική από τον κλινικό ογκολόγο Ιωάννη Σουγκλάκο.Σημαντική θεωρήθηκε η χρήση της υγρής βιοψίας για την πρόωρη ανίχνευση και την επιτήρηση των καρκίνων, σύμφωνα με τον κλινικό ογκολόγο Ηλία Αθανασιάδη. Απαιτείται προσαρμογή του ρυθμιστικού πλαισίου στην Ευρώπη για την προώθηση των καινοτομιών, όπως επισήμανε ο κλινικός ογκολόγος Ιωάννης Μπουκοβίνας.Η στενή συνεργασία μεταξύ ιδιωτικής και δημόσιας έρευνας, καθώς και μεταξύ επιστημονικών κέντρων αριστείας στην Ευρώπη και στην Αμερική, αναδείχθηκε ως κρίσιμη για την πρόοδο στην θεραπεία του καρκίνου.

Μοιράσου το

Αξίζει να διαβάσεις

Διαβασε ακόμη
σχετικα αρθρα

Επίσκεψη Πούτιν στην Κουρσκ: Αναλύοντας τις εξελίξεις στην περιοχή

Ο Πρόεδρος Πούτιν επισκέφθηκε τις ρωσικές δυνάμεις στην Κουρσκ, ενώ Ουκρανοί στρατιώτες αιχμαλωτίστηκαν. Οι εξελίξεις στην περιοχή αναλύονται αναλυτικά.

Επιστημονική Διημερίδα στο πλαίσιο της OTA EXPO 2025

Στο πλαίσιο της OTA EXPO 2025 πραγματοποιήθηκε Επιστημονική Διημερίδα με θέμα τις βέλτιστες πρακτικές και στρατηγικές βιωσιμότητας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, με συμμετοχή κρίσιμων φορέων και ανακοινώσεις για την εξέλιξη του τομέα του τουρισμού και της δημόσιας συγκοινωνίας.

Επική ανατροπή του Ολυμπιακού επί της Γιαστρσέμπσκι

Ο Ολυμπιακός πέτυχε μία επική ανατροπή επί της πολωνικής Γιαστρσέμπσκι στο πρώτο προημιτελικό του CEV Champions League βόλεϊ ανδρών, κατακτώντας τη νίκη με 3-2 σετ και πηγαίνοντας για την πρόκριση στο Final-4.

Ανατροπές στην Α1 υδατοσφαίριση: Ο Ολυμπιακός νικητής επί του Παναθηναϊκού

Ανατροπές στην Α1 υδατοσφαίριση με τον Ολυμπιακό να επικρατεί επί του Παναθηναϊκού με σκορ 13-11. Αναλυτικά τα αποτελέσματα και η βαθμολογία μετά την 3η αγωνιστική της Β΄ φάσης.