Απεργία στα Γερμανικά Αεροδρόμια: Εκατοντάδες Πτήσεις Ακυρώνονται

Σχεδόν όλα τα αεροδρόμια της Γερμανίας βρίσκονται στο επίκεντρο της 24ωρης απεργίας που ανακοίνωσε το συνδικάτο Ver.di τη Δευτέρα, 10 Μαρτίου, επηρεάζοντας εκατοντάδες πτήσεις και χιλιάδες επιβάτες. Η απεργία αφορά τους εργαζομένους στον δημόσιο τομέα και στις υπηρεσίες εδάφους, με το συνδικάτο να προειδοποιεί για μαζικούς περιορισμούς στις αναχωρήσεις και στις αφίξεις.Η Ver.di αναφέρει ότι περίπου 5.000 υπάλληλοι αεροδρομίων που εργάζονται για το κράτος ή την τοπική αυτοδιοίκηση, καθώς και 23.000 υπάλληλοι υπηρεσιών εδάφους θα επηρεαστούν από την απεργία. Τα δύο κύρια αεροδρόμια, της Φρανκφούρτης και του Μονάχου, είχαν προγραμματίσει 2.000 πτήσεις για τη Δευτέρα, με προειδοποίηση για πιθανές ακυρώσεις.Οι επιβάτες καλούνται να ελέγξουν την κατάσταση των πτήσεών τους, με το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης να εκφράζει την πιθανότητα μη πραγματοποίησης αναχωρήσεων. Άλλα αεροδρόμια που θα επηρεαστούν είναι εκείνα της Στουτγάρδης, της Κολονίας/Βόνης Ντίσελντορφ, του Ντόρτμουντ, του Ανόβερου, της Βρέμης, του Αμβούργου, του Βερολίνου και της Λειψίας-Χάλε.Η DFS, εταιρία που διαχειρίζεται την εναέρια κυκλοφορία της Γερμανίας, δηλώνει ότι δε θα επηρεαστεί άμεσα από τις απεργιακές κινητοποιήσεις, ενώ οι διαπραγματεύσεις για μισθολογικές αυξήσεις και άλλες απαιτήσεις αναμένεται να συνεχιστούν στο μέλλον.

Μοιράσου το

Αξίζει να διαβάσεις

Διαβασε ακόμη
σχετικα αρθρα

Προετοιμασία Εθνικής Ομάδας για τα Playoffs του Nations League

Χωρίς προβλήματα συνεχίζεται η προετοιμασία της Εθνικής Ομάδας ποδοσφαίρου για τον αγώνα με τη Σκωτία στα Playoffs του Nations League. Οι παίκτες γυμνάζονται κανονικά παρά τις καιρικές συνθήκες και τη βροχή.

Ανακοίνωση ΚΤΕ Υποδομών-Μεταφορών: Κριτική στις δηλώσεις του πρωθυπουργού

Κοινή ανακοίνωση του ΚΤΕ Υποδομών-Μεταφορών του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και του Τομέα Υποδομών, κριτικάνε τις δηλώσεις του πρωθυπουργού στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Τηλεφωνική Επικοινωνία Μητσοτάκη – Στάρμερ: Συζήτηση για την Ουκρανία

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου Κιρ Στάρμερ για την κατάσταση στην Ουκρανία, εκφράζοντας την υποστήριξη της Ελλάδας για μια δίκαιη και βιώσιμη ειρήνη στην περιοχή.

Σημαντικές Συνομιλίες Τραμπ – Πούτιν: Οι Γραμμές και οι Προσδοκίες

Η επικοινωνία Τραμπ - Πούτιν φέρνει στο προσκήνιο τις προκλήσεις και τις προοπτικές για την Ουκρανία και τη διεθνή διπλωματία.