Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, μιλώντας μία ημέρα μετά την ομιλία του Εμανουέλ Μακρόν, όπου ο Γάλλος πρόεδρος χαρακτήρισε τη Ρωσία απειλή για την Ευρώπη, αναφέρθηκε στον Ναπολέοντα και τις συνέπειες της εκστρατείας του στη Ρωσία το 1812. Ο Πούτιν επεσήμανε ότι πολλοί φαίνεται να έχουν ξεχάσει την κατάληξη της επιτυχίας του Ναπολέοντα, που οδήγησε σε μεγάλες απώλειες και τελικά σε υποχώρηση εξαιτίας των σφοδρών καιρικών συνθηκών.
«Υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που θέλουν να επιστρέψουν πίσω στην εποχή του Ναπολέοντα, ξεχνώντας πώς τέλειωσε», δήλωσε ο Πούτιν, χωρίς να αναφέρει ονομαστικά τον Μακρόν.
Ο Ρώσος πρόεδρος υπογράμμισε επίσης τη σημασία της επιλογής μιας ειρηνικής λύσης στην Ουκρανία, η οποία θα διασφαλίσει τη μακροχρόνια ασφάλεια και ανάπτυξη της Ρωσίας. «Πρέπει να επιλέξουμε μια ειρήνη που θα μας ταιριάζει και θα διασφαλίσει την ειρήνη για τη χώρα μας μακροπρόθεσμα», δήλωσε σε γυναίκες που είχαν χάσει συγγενείς τους στον πόλεμο.
Όταν ρωτήθηκε από μια μητέρα πεσόντος στρατιώτη αν η Ρωσία έχει σκοπό να υποχωρήσει, ο Πούτιν απάντησε ότι δεν έχει τέτοια πρόθεση. «Δεν χρειαζόμαστε τίποτα άλλο, αλλά δεν θα υποχωρήσουμε», τόνισε.