Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, αντιδρώντας στην πρόσφατη ομιλία του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, ανέφερε ότι ορισμένοι έχουν ξεχάσει την ιστορία του Ναπολέοντα. Μιλώντας για την εισβολή του Γάλλου αυτοκράτορα στη Ρωσία το 1812 και τις καταστροφικές συνέπειες που είχε λόγω του σκληρού χειμώνα, ο Πούτιν υπογράμμισε τη σημασία της μνήμης και της μάθησης από την ιστορία.
Ο Ρώσος ηγέτης επισήμανε ότι η Ρωσία πρέπει να επιλέξει μια ειρηνική λύση στην Ουκρανία που θα εξασφαλίσει την ασφάλεια και την ανάπτυξή της. Εκφράζοντας την αντίθεσή του στην υποχώρηση, τόνισε ότι η Ρωσία δεν πρόκειται να υποχωρήσει, ενώ παράλληλα προσέθεσε ότι η ειρήνη πρέπει να είναι συμβατή με τα συμφέροντα της χώρας.
Αντιμετωπίζοντας τις ερωτήσεις γυναικών που έχασαν συγγενείς τους στον πόλεμο, ο Πούτιν επανέλαβε τη δέσμευσή του για αποφασιστικότητα και αντίσταση. Με αναφορά στην ιστορία και την εθνική αντοχή, ο Πούτιν επισήμανε την ανάγκη για συνεχή προστασία και ανάπτυξη της χώρας.