Μείωση Επιτοκίων: Νέα Απόφαση της ΕΚΤ

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) ανακοίνωσε ότι προχώρησε σε μείωση των επιτοκίων της κατά 0,25%. Αυτή η απόφαση προήλθε από το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, με το βασικό επιτόκιο να διαμορφώνεται πλέον στο 2,5%. Αυτή είναι η δεύτερη συνεχόμενη μείωση των επιτοκίων από την αρχή του έτους, με την προηγούμενη μείωση να είχε πραγματοποιηθεί στις 5 Φεβρουαρίου.

Η απόφαση αυτή έρχεται εν μέσω αυξημένων εντάσεων στις αγορές, λόγω της δημοσιονομικής χαλάρωσης στη Γερμανία και του εμπορικού πολέμου που έχει ξεκινήσει από τις ΗΠΑ με την επιβολή δασμών. Η ΕΚΤ έχει μειώσει τα επιτόκια πέντε φορές από τον Ιούνιο, λόγω της υποχώρησης του πληθωρισμού και της ανάπτυξης της οικονομίας.

Η απόφαση της ΕΚΤ εδράζεται στις νέες προβλέψεις για τον πληθωρισμό και την οικονομική ανάπτυξη στην ευρωζώνη. Σύμφωνα με αυτές, αναμένεται ότι ο πληθωρισμός θα υποχωρήσει στο 2,3% το 2025, στο 1,9% το 2026 και 2% το 2027, ενώ το ΑΕΠ θα αυξηθεί κατά 0,9% για το 2025, 1,2% για το 2026 και 1,3% για το 2027, σε αντίθεση με τις προηγούμενες προβλέψεις του Δεκεμβρίου του 2024.

Μοιράσου το

Αξίζει να διαβάσεις

Διαβασε ακόμη
σχετικα αρθρα

Η ΔΕΗ ανακοινώνει λειτουργικά κέρδη 1,8 δισ. ευρώ για το 2024 και στόχο 2 δισ. ευρώ για το 2025

Η ΔΕΗ ανακοίνωσε λειτουργικά κέρδη ύψους 1,8 δισ. ευρώ για το 2024, με στόχο τα 2 δισ. ευρώ για το 2025, αναδεικνύοντας την ανθεκτικότητα και την αύξηση των επενδύσεών της.

Ανακοίνωση ΕΟΚ: Αλλαγές στο πρόγραμμα της Α2 ανδρών στο μπάσκετ

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ) ανακοίνωσε σήμερα (26/3) ότι τα οκτώ παιχνίδια της 30ής και τελευταίας αγωνιστικής στην Α2 ανδρών στο μπάσκετ θα διεξαχθούν στις 16:00 το Σάββατο (5/4) για ευνόητους λόγους.

Αύξηση Αποδοχών Δημοσίων Υπαλλήλων: Νέα Μέτρα και Κόστη για το 2025

Το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών ανακοίνωσε την οριζόντια αύξηση των αποδοχών όλων των δημοσίων υπαλλήλων κατά 30 ευρώ, συνεχίζοντας τις προηγούμενες αυξήσεις. Τα μέτρα περιλαμβάνουν αυτοτελή φορολόγηση εφημεριών ιατρών, μείωση ασφαλιστικών εισφορών, και άλλες παρεμβάσεις, με συνολικό δημοσιονομικό κόστος 526 εκατ. ευρώ για το 2025.

Δίκη Ζεράρ Ντεπαρντιέ: Οι ισχυρισμοί του κατηγορούμενου και η αντίδραση των γυναικών

Ο ηθοποιός Ζεράρ Ντεπαρντιέ αρνείται την κατηγορία της σεξουαλικής επίθεσης σε δίκη στο Παρίσι, εκφράζοντας αμφιβολίες για την ερμηνεία των πράξεών του, ενώ η υπόθεση θίγει το θέμα της αντιμετώπισης των γυναικών στον κινηματογράφο.