Η υπόθεση των Τεμπών με τα 57 θύματα ανοίγει τη συζήτηση για τη σημασία της ασφάλειας ως κοινωνικό αγαθό και καθήκον της κάθε κυβέρνησης. Όπως τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, η ασφάλεια αποτελεί την προϋπόθεση για τη σταθερότητα, την ελευθερία και τη λειτουργία της Δημοκρατίας σε μια χώρα. Καθήκον της κυβέρνησης είναι η διαχείριση και η αντιμετώπιση της ασφάλειας, προλαμβάνοντας δυσάρεστα γεγονότα.
Σε παρέμβασή του, ο κ. Χρυσοχοΐδης αναφέρθηκε στις αστυνομικές επεμβάσεις κατά διαδηλώσεις και απεργίες, υπογραμμίζοντας τον ρόλο της Αστυνομίας στη διασφάλιση της δημόσιας τάξης. Αναφέροντας τη μεγάλη συγκέντρωση της Παρασκευής, εξέφρασε την επιτυχή διαχείριση της Αστυνομίας για την ασφαλή διεξαγωγή της, αποτρέποντας επεισόδια και εξασφαλίζοντας την ακεραιότητα του γεγονότος.
Αναφερόμενος στα επεισόδια έξω από τη Βουλή, ο κ. Χρυσοχοΐδης αναρωτήθηκε για τον λόγο που η Αστυνομία επιχειρεί να προκαλέσει επεισόδια, υπογραμμίζοντας τη σημασία της ασφάλειας και την ανάγκη για ειρηνικές διαδηλώσεις. Αναφέρθηκε επίσης στη σημασία της αντιμετώπισης των κουκουλοφόρων και της διατήρησης της τάξης.
Ο κ. Χρυσοχοΐδης κάλεσε όποιον διαθέτει πληροφορίες για κουκουλοφόρους-ασφαλίτες να τις καταθέσει στις αρμόδιες αρχές, ενώ αναφέρθηκε στο έργο της Ελληνικής Αστυνομίας για την διασφάλιση της ασφάλειας των πολιτών και της χώρας.
Σε συνεχή αντιπαράθεση με τους βουλευτές, ο υπουργός αναδείχθηκε ως υποστηρικτής της νομιμότητας και της τάξης, ενώ επεσήμανε τη σημασία της αντιμετώπισης των επεισοδίων και της προστασίας της δημόσιας ασφάλειας.