Σημαντική Εισαγγελική Αγόρευση κατά Ρούλας Πισπιρίγκου για τον Θάνατο της Ίριδας

Η εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου έθεσε σοβαρές κατηγορίες κατά της Ρούλας Πισπιρίγκου, αναφορικά με τον θάνατο της μικρότερης κόρης της, Ίριδας. Στην αγόρευσή της, η Βασιλική Δημοπούλου υποστήριξε ότι η 36χρονη μητέρα έπνιξε το παιδί με πανάκι, επιδιώκοντας να διατηρήσει τη σχέση της με τον Μάνο Δασκαλάκη.

Κατά τη διάρκεια της αγόρευσης, η εισαγγελέας περιέγραψε λεπτομερώς την εγκληματική ενέργεια, αναφέροντας ότι η κατηγορούμενη έφραξε τις αεροφόρους οδούς της Ίριδας ενώ το παιδί κοιμόταν. Υπογράμμισε ότι η πίεση που άσκησε ήταν ισχυρή και ότι δεν ενήργησε με προσοχή, αφήνοντας το πανάκι στην κούνια.

Αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι ένα χρόνο αργότερα, η Πισπιρίγκου ζήτησε το πανάκι πίσω, γεγονός που προκάλεσε υποψίες, καθώς η Τζωρτζίνα, το τρίτο παιδί της, νοσηλευόταν στην εντατική.

«Η κατηγορούμενη βρήκε πρόσφορο έδαφος στον κύκλο των ιατροδικαστών, οι οποίοι δεν αναγνώρισαν την ευθύνη τους για την αιτία θανάτου τριών παιδιών», δήλωσε η εισαγγελέας, καταδεικνύοντας την αδυναμία τους να αποδεχθούν λάθη στις αρχικές τους εκτιμήσεις.

Η προσωπικότητα της Ρούλας Πισπιρίγκου χαρακτηρίζεται από εγωκεντρισμό και προγραμματισμένη δράση, με την εισαγγελέα να αναρωτιέται για την τύχη των παιδιών της, τα οποία φέρονται να είναι θύματα της ανάγκης της να διατηρήσει τον γάμο της.

Αντιδράσεις υπήρξαν από την πλευρά της κατηγορούμενης και της μητέρας της κατά τη διάρκεια της αγόρευσης, με την εισαγγελέα να τονίζει την αδυναμία της Ρούλας να διαχειριστεί τον χωρισμό της από τον Δασκαλάκη.

Η εισαγγελέας ανέφερε και τις συνθήκες που επικρατούσαν το βράδυ πριν από τον θάνατο της Ίριδας, υποδεικνύοντας την περίεργη στάση της κατηγορούμενης, η οποία δεν φάνηκε να ανησυχεί για την κατάσταση του παιδιού.

Στο κλείσιμο της αγόρευσης, η εισαγγελέας τόνισε την αναστάτωση που προκάλεσε η είσοδος του Μάνου Δασκαλάκη και του ΕΚΑΒ στο σπίτι, αναφερόμενη στις ενέργειες των γιατρών που προσπαθούσαν να σώσουν το παιδί.

Αναφορικά με το πανάκι, η εισαγγελέας επισήμανε ότι η κατηγορούμενη δεν ήταν η μόνη που το περιέγραψε, γεγονός που εγείρει περαιτέρω ερωτήματα σχετικά με την εμπλοκή της στην υπόθεση.

Μοιράσου το

Αξίζει να διαβάσεις

Διαβασε ακόμη
σχετικα αρθρα

Η Αργεντινή συντρίβει τη Βραζιλία στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2026

Η Βραζιλία υποκλίθηκε στην Αργεντινή σε αγώνα προκριματικών για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2026, με τον Ντοριβάλ τζούνιορ και τον Βινίσιους τζούνιορ να αντιμετωπίζουν πιέσεις για αλλαγές στην εθνική ομάδα.

Συμμετοχή Μητσοτάκη στη Σύνοδο Κορυφής για την ειρήνη στην Ουκρανία

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παραστένει στη Σύνοδο Κορυφής για την ειρήνη και την ασφάλεια στην Ουκρανία στο Παρίσι, ενισχύοντας τις διμερείς σχέσεις και προσφέροντας υποστήριξη στην περιοχή.

ΠΑΣΟΚ: Κυβέρνηση και ενδιαφέροντα επενδυτών

Το ΠΑΣΟΚ σχολιάζει την ανυπαρξία έργου της Κυβέρνησης και το ενδιαφέρον της Chevron για κοιτάσματα υδρογονανθράκων στην Ελλάδα.

Αύξηση αποδοχών δημοσίων υπαλλήλων από το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας

Ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας για αύξηση των αποδοχών δημοσίων υπαλλήλων και νέα μέτρα στήριξης για το 2025.