Αυτά είναι τα πρόσωπα και τα ρεκόρ που καταγράφηκαν στις πρώτες τέσσερις αναμετρήσεις (4/3) στη φάση των “16” του Champions League, σύμφωνα με τη Διεθνή Ομοσπονδία Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου (IFFHS):
PSV Άιντχόφεν – Άρσεναλ 1-7
* Η Άρσεναλ έγινε η πρώτη ομάδα στην ιστορία του Champions League που σημείωσε 7+ γκολ εκτός έδρας σε αγώνα νοκ άουτ. Επίσης, είναι η πρώτη ομάδα που σκόραρε 7+ γκολ εκτός έδρας στη διοργάνωση, από τη φάση των “16” και μετά, με τη Σέλτικ να το έχει κάνει απέναντι στην Γουότερφορντ το 1970 (0-7).
* Η Άρσεναλ σημείωσε τελευταία φορά τόσα πολλά γκολ σε ευρωπαϊκό εκτός έδρας παιχνίδι τον Νοέμβριο του 1993, επικρατώντας της Σταντάρ Λιέγης με 7-0 στο Κύπελλο Κυπελλούχων.
* Η PSV γνώρισε μια εντός έδρας ήττα με διαφορά 6 γκολ για πρώτη φορά στην ιστορία της (σε οποιαδήποτε διοργάνωση). Συνολικά, είναι η πιο βαριά ήττα στην ιστορία της, μαζί με άλλα 3 ματς (όλα εκτός έδρας).
* Η PSV έχει χάσει 3 συνεχόμενα παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις για πρώτη φορά από τον Μάρτιο-Απρίλιο 2014.
Ρεάλ Μαδρίτης – Ατλέτικο Μαδρίτης 2-1
* Ο Χουλιάν Αλβάρες έγινε ο τρίτος παίκτης της Ατλέτικο Μαδρίτης που σκόραρε σε 2 διαδοχικά ντέρμπι εναντίον της Ρεάλ Μαδρίτης στο “Σαντιάγο Μπερναμπέου” στον 21ο αιώνα.
* Η Ρεάλ Μαδρίτης πανηγύρισε τον 500ο αγώνα της στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο/Champions League και έγινε η πρώτη ομάδα που έφτασε σε αυτό το ορόσημο.
* Η Ατλέτικο έχει παίξει 12 ντέρμπι χωρίς νίκη στο γήπεδο της Ρεάλ Μαδρίτης.
Κλαμπ Μπριζ – Άστον Βίλα 1-3
* Η Άστον Βίλα σκόραρε στο 3ο λεπτό σε 3 από τα 4 τελευταία παιχνίδια της στο Champions League.
* Ο Μάρκο Ασένσιο έχει σκοράρει 5 γκολ στα 4 τελευταία παιχνίδια του για την Άστον Βίλα.
Μπορούσια Ντόρτμουντ – Λιλ 1-1
* Η Λιλ δεν έχει χάσει αγώνα νοκ άουτ του Champions League για πρώτη φορά στην ιστορία της.
* Ο Τζόναθαν Ντέιβιντ (Λιλ) έχει συμμετάσχει σε 8 γκολ στο Champions League αυτή τη σεζόν, το καλύτερο σύνολο για παίκτη σε περίοδο UCL με γαλλική ομάδα εκτός Παρί Σεν Ζερμέν.