Μεταρρύθμιση στην Ιταλία για τις διαφημίσεις στοιχήματων

Η ιταλική Γερουσία άνοιξε ξανά σήμερα (5/3) την πόρτα στους συλλόγους σχετικά με τη διαφήμιση των στοιχηματικών εταιρειών, κάτι που έχει απαγορευτεί στη χώρα από το 2018, αφού η Επιτροπή Πολιτισμού ενέκρινε τη μεταρρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση της Τζόρτζια Μελόνι για την ανακούφιση των οικονομικών απωλειών του ποδοσφαίρου τα τελευταία χρόνια.

Η ιταλική κυβέρνηση θέλει έτσι να θέσει τέλος στο λεγόμενο “Decreto Dignità (Διάταγμα Αξιοπρέπειας)” που απαγορεύει “κάθε μορφή διαφήμισης, ακόμη και έμμεσης, που σχετίζεται με παιχνίδια ή στοιχήματα με χρηματικά κέρδη, καθώς και τυχερά παιχνίδια, ανεξάρτητα από τον τρόπο διεξαγωγής τους και σε οποιοδήποτε μέσο”.

Η μεταρρύθμιση, η οποία επικρίθηκε από την αντιπολίτευση και τις ενώσεις που ασχολούνται με την αντιμετώπιση του εθισμού στα τυχερά παιχνίδια, έρχεται στη Βουλή μετά από 6 κρίσιμα χρόνια από οικονομική άποψη για το ιταλικό ποδόσφαιρο και καταγγελίες αρχών του ποδοσφαίρου, συμπεριλαμβανομένης της Ιταλικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (FIGC), με το επιχείρημα ότι υπήρχαν ετήσιες ζημίες περίπου 100 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως λόγω αυτής της απαγόρευσης.

Μόλις εγκριθεί η μεταρρύθμιση από τη Βουλή, όπου ο κυβερνητικός συνασπισμός έχει την απόλυτη πλειοψηφία, οι διαφημίσεις στα γήπεδα, στα κοινωνικά δίκτυα των ομάδων και στις ίδιες τις φανέλες θα μπορούν πλέον να φέρουν εταιρείες στοιχημάτων.

Η ιταλική αντιπολίτευση, με το κόμμα Κίνημα Πέντε Αστέρων (M5S) ως τον κορυφαίο εκφραστή σε αυτή την περίπτωση, καθώς ο αρχηγός του, Τζουζέπε Κόντε, ήταν αυτός που ενέκρινε το “διάταγμα Dignità” ως Πρωθυπουργός, επέκρινε δριμύτατη τη δυνατότητα διαφήμισης στοιχημάτων στο ποδόσφαιρο.

Ο υπουργός Αθλητισμού Αντρέα Αμπόντι, από την πλευρά του, είπε ότι η κυβέρνηση είναι κατά του εθισμού στον τζόγο, αλλά ότι υπάρχει και δικαίωμα στον τζόγο: “Σέβομαι τις θέσεις των άλλων και δεν είμαι στην υπηρεσία ιδιωτικών συμφερόντων, μόνο του κοινού συμφέροντος. Όλοι θέλουμε να πολεμήσουμε τον εθισμό στον τζόγο, αλλά είμαι επίσης πεπεισμένος ότι το λεγόμενο δικαίωμα στο στοίχημα είναι σωστό, με ποσόστωση για τους διοργανωτές να επενδύσουν στην κοινωνική πρόνοια”, απάντησε ο Αμπόντι.

Μοιράσου το

Αξίζει να διαβάσεις

Διαβασε ακόμη
σχετικα αρθρα

Πολιτική αναταραχή μετά την παραίτηση Δοξιάδη

Η παραίτηση Δοξιάδη δημιουργεί πολιτική αναταραχή 48 ώρες μετά τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ενώ ο πρωθυπουργός προγραμματίζει επισκέψεις σε υπουργεία για την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας.

Νέος υπουργός Άμυνας Κολομβίας προειδοποιεί για επιπτώσεις από μαύρη λίστα ΗΠΑ

Ο νέος υπουργός Άμυνας της Κολομβίας προειδοποίησε για τις επιπτώσεις από τυχόν εισαγωγή της χώρας στη μαύρη λίστα των ΗΠΑ λόγω ελλιπούς φρένωσης στις εξαγωγές ναρκωτικών, ενώ ανέφερε ότι μια τέτοια κίνηση θα διευκόλυνε τη διακίνηση ναρκωτικών.

Συνομιλία Τραμπ-Πούτιν για την Ειρήνη στην Ουκρανία

Ο Ντόναλντ Τραμπ προαναγγέλλει τηλεφωνική συνομιλία με τον Βλαντιμίρ Πούτιν για την ειρηνική επίλυση της κρίσης στην Ουκρανία.

Πτώση δημοτικότητας για την ιαπωνική κυβέρνηση λόγω διανομής δωροκαρτών

Η δημοτικότητα της ιαπωνικής κυβέρνησης υπέστη μεγάλη πτώση, καθώς δημοσκοπήσεις αποκαλύπτουν τις επικρίσεις για τη διανομή δωροκαρτών από τον πρωθυπουργό Σιγκέρου Ισίμπα σε νέους βουλευτές.