Απλοποίηση Διαδικασίας Εξαγωγής Εμπορευμάτων: Ψηφιοποίηση για Αξίες Έως 1.000 Ευρώ

Η διαδικασία εξαγωγής αγαθών εμπορικού χαρακτήρα για συναλλαγές αξίας έως 1.000 ευρώ απλοποιείται και ψηφιοποιείται, διευκολύνοντας τις εξαγωγές μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Πάνω από 2.700 εξαγωγείς κάτω των 1.000 ευρώ πραγματοποιούν 20.000 εξαγωγές αγαθών ετησίως.

Με εγκύκλιο του διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή, καθορίζεται η νέα διαδικασία που περιλαμβάνει συγκεντρωτική και ψηφιακή υποβολή δεδομένων, αυτοματοποιημένη ανάλυση κινδύνου και ψηφιακή ενημέρωση εξαγωγέων και φορολογικών υπηρεσιών.

Για την εφαρμογή της διαδικασίας πραγματοποιούνται προσαρμογές στο πληροφοριακό σύστημα Τελωνειακών Υπηρεσιών ICISnet. Η υποβολή δεδομένων από την ταχυμεταφορική εταιρία πρέπει να γίνεται έγκαιρα για τη διενέργεια ανάλυσης κινδύνου.

Η υποβολή του πληροφοριακού δελτίου Ζ γίνεται μέσω της ψηφιακής πύλης myAADE, επιτρέποντας την εύκολη πλοήγηση στις απαραίτητες διαδικασίες.

Μοιράσου το

Αξίζει να διαβάσεις

Διαβασε ακόμη
σχετικα αρθρα

Ισοπαλία Έμπολι και Βενέτσια: Πλησιάζουν στη Λέτσε

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και η βαθμολογία στη Serie A μετά τον αγώνα Έμπολι - Βενέτσια που έληξε ισόπαλος, με τις δύο ομάδες να πλησιάζουν τη Λέτσε.

Θανάτος σε σύγκρουση ανάμεσα σε αστυνομικό και επιθετικό νεαρό

Ένας νεαρός άνδρας σκοτώθηκε από αστυνομικό σε σύγκρουση έξω από κλαμπ στη βορειοδυτική Γερμανία, μετά από επίθεσή του με ερεθιστικό σπρέι και μαχαίρι.

Χρυσό μετάλλιο για την Ερμιόνη Γκίκα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας ILCA 6

Η Ερμιόνη Γκίκα κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα για σκάφη τύπου ILCA 6 νέων στην ιστιοπλοΐα, ενώ ο Βασίλης Κουκούδης ξεχώρισε στην κατηγορία των αγοριών. Διαβάστε τι έγινε στον αγώνα στη Βιλαμούρα της Πορτογαλίας.

Θανατηφόρο τροχαίο στον Ασπρόπυργο: Συγκρούστηκαν δύο ΙΧ οχήματα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε στον Ασπρόπυργο, όπου δύο ΙΧ οχήματα συγκρούστηκαν και ένα από αυτά τυλίχθηκε στις φλόγες. Πυροσβέστες ανέσυραν τη σορό ενός ατόμου και απεγκλώβισαν ένα ακόμα.