Παραίτηση Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας λόγω υπόθεσης Τεμπών

Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παπαγεωργίου, υπέβαλε την παραίτησή του, επικαλούμενος λόγους πολιτικής ευθιξίας σχετικούς με την υπόθεση των Τεμπών.

Η παραίτηση έρχεται σε μια κρίσιμη περίοδο, καθώς σε βάρος του κ. Παπαγεωργίου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για την αλλοίωση του χώρου του δυστυχήματος. Η χρονική στιγμή της παραίτησής του συνδέεται με τη πρόσφατη αποχώρηση του Χρήστου Τριαντόπουλου από την κυβέρνηση.

Στην επιστολή παραίτησής του, που απευθύνει στον πρωθυπουργό, ο κ. Παπαγεωργίου αναφέρει:

«Δια της παρούσης υποβάλλω την παραίτηση μου από τη θέση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, με πρωταρχικό σκοπό τη διευκόλυνση του έργου της ελληνικής Δικαιοσύνης στην υπόθεση των Τεμπών. Θα καταβάλλω κάθε προσπάθεια, προκειμένου να αποδείξω ότι καμία ευθύνη δεν είχα ως προς τις τυχόν επιχειρησιακές πράξεις ή παραλείψεις που αφορούν το πεδίο του δυστυχήματος».

Μοιράσου το

Αξίζει να διαβάσεις

Διαβασε ακόμη
σχετικα αρθρα

Ανανέωση συμβολαίου για τον Άλφα Ντιαλό με την Μονακό

Ο Άλφα Ντιαλό ανανέωσε το συμβόλαιό του με την Μονακό, με εντυπωσιακά στατιστικά από τη συμμετοχή του στη EuroLeague.

Ο Ματίας Λεσόρ καλεί τους αθλητές να αντιδράσουν για τη Μαρτινίκα

Ο σέντερ του Παναθηναϊκού, Ματίας Λεσόρ, αναφέρει τη στήριξή του προς τη Μαρτινίκα και καλεί τους αθλητές να αντιδράσουν για το υψηλό κόστος ζωής που την ταλαιπωρεί.

Αντσελότι: “Θα μιλήσουμε με τον σύλλογο, όχι με εσάς”

Ο Κάρλο Αντσελότι αποφεύγει να μιλήσει για το μέλλον του στη Ρεάλ Μαδρίτης μετά τον αποκλεισμό από την Άρσεναλ, ενώ υπερασπίζεται τον σύλλογο και τους παίκτες του.

Η Αλεσάντρα Μπονόμι και το μήνυμα ελπίδας στο Barcelona Open

Η Αλεσάντρα Μπονόμι εντυπωσίασε στο Barcelona Open και έστειλε ένα μήνυμα ελπίδας για την υπέρβαση των εμποδίων με αυτοπεποίθηση και αγάπη για το άθλημα.