Η Δέσμευση Ζελένσκι για Ειρήνη και Συνεργασία

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι επανέλαβε την αποφασιστικότητα της Ουκρανίας να επιδιώξει την ειρηνική λύση της σύγκρουσης, επισημαίνοντας ότι κανείς δεν επιθυμεί περισσότερο την ειρήνη από τους Ουκρανούς. «Η Ουκρανία είναι έτοιμη να προσέλθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων το συντομότερο δυνατόν» δήλωσε σε ανάρτησή του.

Ο Ουκρανός πρόεδρος εξέφρασε την προθυμία του να συνεργαστεί υπό την ηγεσία του Ντόναλντ Τραμπ για την επίτευξη μιας μόνιμης ειρηνικής συμφωνίας. Όπως τόνισε, το Κίεβο είναι έτοιμο να προχωρήσει άμεσα στον τερματισμό του πολέμου, ξεκινώντας από την ανταλλαγή αιχμαλώτων και την κατάπαυση πυρός στον αέρα, η οποία θα περιλαμβάνει απαγορεύσεις σε πυραύλους, drones μεγάλης εμβέλειας και βομβαρδισμούς στρατηγικών υποδομών.

Επιπλέον, ο Ζελένσκι εξέφρασε την εκτίμησή του για την υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών στην υπεράσπιση της ουκρανικής κυριαρχίας, αναγνωρίζοντας τη σημασία των αντιαρματικών πυραύλων Javelin που στάλθηκαν κατά την προεδρία του Τραμπ, οι οποίοι αποτέλεσαν σημείο καμπής για την άμυνα της χώρας.

Αναφερόμενος στη συνάντηση που είχε την Παρασκευή στον Λευκό Οίκο, ο πρόεδρος της Ουκρανίας δήλωσε ότι «δεν εξελίχθηκε όπως έπρεπε», εκφράζοντας τη λύπη του για την κατάληξή της και τονίζοντας την ανάγκη για πιο εποικοδομητική συνεργασία στο μέλλον.

Τέλος, ο Ζελένσκι δήλωσε ότι η Ουκρανία είναι έτοιμη να υπογράψει τη συμφωνία για ορυκτά και ασφάλεια οποτεδήποτε και με οποιαδήποτε μορφή, χαρακτηρίζοντάς την «βήμα προς μεγαλύτερη ασφάλεια και εγγυήσεις».

Μοιράσου το

Αξίζει να διαβάσεις

Διαβασε ακόμη
σχετικα αρθρα

Κατηγορητική επίθεση της Ζωής Κωνσταντοπούλου στον πρωθυπουργό

Κατηγορητική επίθεση της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωής Κωνσταντοπούλου, στον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση, κατά τη διάρκεια συζήτησης για τα γεγονότα στα Τέμπη και τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής.

Νέα ταινία “Materialists” της Σελίν Σονγκ με Ντακότα Τζόνσον, Κρις Έβανς και Πέδρο Πασκάλ

Η νέα ταινία της Σελίν Σονγκ με τίτλο "Materialists" έρχεται με ένα εντυπωσιακό καστ, σε μια ρομαντική κομεντί που αναδεικνύει τα διλήμματα της νεαρής προξενήτρας της Νέας Υόρκης.

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της στο Globalsat VIP Lounge

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της σε οικογενειακό κλίμα στο Globalsat VIP Lounge του ΟΑΚΑ με την παρουσία του Δημήτρη Γιαννακόπουλου και των αθλητών.