Διακοπή στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία από τον Τραμπ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, φαίνεται να αποφάσισε τη διακοπή κάθε στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία, σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν δημοσιευθεί. Αυτή η απόφαση ήρθε λίγες ημέρες μετά από ένα δραματικό επεισόδιο στον Οβάλ Γραφείο, όπου είχε εκρηκτική συζήτηση με τον Ουκρανό πρόεδρο, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Η διακοπή θα τεθεί σε εφαρμογή άμεσα, αν και δεν πρόκειται για οριστική αναστολή της βοήθειας, όπως τονίζει το πρακτορείο Bloomberg.

Αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας δήλωσε στο Fox News ότι η αποστολή βοήθειας θα παραμείνει παγωμένη «μέχρι οι Ουκρανοί δείξουν δέσμευση σε μια καλή πίστη διαπραγμάτευση».

Στην πράξη, αυτό σημαίνει ότι ο εξοπλισμός που δεν έχει φτάσει ακόμα στην Ουκρανία θα παραμείνει αποθηκευμένος μέχρι νεοτέρας. Σε αυτόν περιλαμβάνονται όπλα που μεταφέρονται αεροπορικώς ή με πλοία προς την Πολωνία, πριν την αποστολή τους στην Ουκρανία.

Μοιράσου το

Αξίζει να διαβάσεις

Διαβασε ακόμη
σχετικα αρθρα

Ανησυχία του ΟΗΕ για την απαγωγή ασθενών από μαχητές του M23 στην Κονγκό

Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών εξέφρασε σοβαρή ανησυχία για την υγεία και την ασφάλεια των ασθενών που απήγαγαν μαχητές του M23 από νοσοκομεία στην Γκόμα, στην ΛΔ Κονγκό.

Η Ρωσία αντίθετη στην ανάπτυξη ευρωπαϊκών στρατευμάτων στην Ουκρανία

Η Ρωσία αντιτίθεται απερίφραστα στην ιδέα ανάπτυξης ευρωπαϊκών στρατευμάτων στο έδαφος της Ουκρανίας, σύμφωνα με δηλώσεις αντιπροσώπου της Μόσχας.

Διακοπή της Στρατιωτικής Βοήθειας των ΗΠΑ στην Ουκρανία: Η Απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ διέταξε τη διακοπή της στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία, μετά από έντονη συνάντηση με τον ουκρανό πρόεδρο Ζελένσκι. Η απόφαση ανακοινώθηκε από αξιωματούχο του Λευκού Οίκου, ενώ ο Τραμπ επικεντρώνεται στην ειρήνη και αναζητά λύσεις στην ένοπλη σύρραξη με τη Ρωσία.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μιλάει για την ένταση στον πάγκο και τις σχέσεις στο μπάσκετ

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας, αναλύει την ένταση στο μπάσκετ, τις σχέσεις με τους παίκτες και την επιρροή του Final-4. Μιλάει επίσης για την τραγωδία των Τεμπών και την εμπειρία του ως παιδί.