Συνάντηση Ζελένσκι – Κάρολου: Νέες εξελίξεις μετά τη σύνοδο στο Λονδίνο

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι έγινε δεκτός από τον βασιλιά Κάρολο στην κατοικία του στην ανατολική Αγγλία αργά σήμερα το απόγευμα, μετά από τη σύνοδο συμμάχων του Κιέβου που έγινε νωρίτερα σήμερα στο Λονδίνο, ανακοίνωσαν τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.Η συνάντηση στο Σάντριγχαμ γίνεται δύο ημέρες μετά από την έντονη διαμάχη μεταξύ του Ουκρανού ηγέτη και του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.Ο βασιλιάς Κάρολος προσκάλεσε τον Τραμπ να πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στη Βρετανία. Ο Κιρ Στάρμερ παρέδωσε στον Τραμπ την επιστολή πρόσκλησης του Καρόλου κατά τη διάρκεια επίσκεψης του Βρετανού πρωθυπουργού την περασμένη εβδομάδα στον Λευκό Οίκο. Ο Τραμπ αμέσως αποδέχθηκε την πρόσκληση.Αν η επίσκεψη πραγματοποιηθεί, ο Αμερικανός πρόεδρος θα γίνει ο πρώτος εκλεγμένος πολιτικός ηγέτης στη σύγχρονη ιστορία που θα γίνει δεκτός για δεύτερη φορά από μονάρχη του Ηνωμένου Βασιλείου, μετά την επίσημη επίσκεψή του το 2019, στην πρώτη του θητεία.

Μοιράσου το

Αξίζει να διαβάσεις

Διαβασε ακόμη
σχετικα αρθρα

Ουκρανία: Τρία Χρόνια Πολέμου και η Σκληρή Διπλωματία

Η Ουκρανία βιώνει τρία χρόνια πολέμου με σοβαρές συνέπειες, ενώ ο Ζελένσκι πιέζεται από τις ΗΠΑ για σκληρές διπλωματικές συμφωνίες.

Νέος Καγκελάριος στην Αυστρία: Ορκίστηκε ο Κρίστιαν Στόκερ

Ο Κρίστιαν Στόκερ ορκίστηκε ως νέος καγκελάριος της Αυστρίας, επικεφαλής της πρώτης τρικομματικής κυβέρνησης μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, με το Κόμμα της Ελευθερίας στην αντιπολίτευση.

Συλλήψεις Οπαδών ΠΑΟΚ: Βαριές Κατηγορίες για Χθεσινή Επίθεση

Συλλήψεις οπαδών του ΠΑΟΚ με βαριές κατηγορίες μετά από επίθεση σε λεωφορείο της ΑΕΚ. Αστυνομική επιχείρηση και σύλληψη ύποπτων στο σκοτάδι.

Γαστρονομική πανδαισία στην Καλαμπάκα: Φασολάδα και τρουφομανιταροφασολάδα

Η Καλαμπάκα ετοιμάζεται να φιλοξενήσει μια γαστρονομική γιορτή με παραδοσιακή φασολάδα και τρουφομανιταροφασολάδα, σύμφωνα με δηλώσεις του δημάρχου Μετεώρων. Ένα μοναδικό γαστρονομικό ταξίδι για ντόπιους και επισκέπτες.