Νετανιάχου: “Είναι καιρός να δώσουμε στον λαό της Γάζας την ελευθερία να φύγει”

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανακοίνωσε σήμερα την ανάγκη να δοθεί ελευθερία στον λαό της Γάζας να αποχωρήσει από τον παλαιστινιακό θύλακα. Επαινώντας το σχέδιο του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ο Νετανιάχου περιέγραψε την πρόταση ως ένα “θαρραλέο όραμα.”Κατά τη διάρκεια του πολέμου στη Γάζα, επεσήμανε ότι οι πλούσιοι έχουν φύγει, αλλά οι φτωχοί παραμένουν υπό την εξουσία της Χαμάς, η οποία τους εκμεταλλεύεται για τους δικούς της σκοπούς. “Είναι καιρός να δώσουμε στον λαό της Γάζας μια πραγματική επιλογή, είναι καιρός να τους δώσουμε την ελευθερία να φύγουν,” τόνισε.Αναφερόμενος στην εκχειρία μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, ο Νετανιάχου απείλησε τη Χαμάς με συνέπειες που, όπως είπε, το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα “δεν μπορεί να φανταστεί,” αν δεν απελευθερώσει Ισραηλινούς ομήρους που κρατούνται στη Γάζα.”Λέω στη Χαμάς: αν δεν απελευθερώσετε τους ομήρους μας, θα υπάρξουν συνέπειες που δεν μπορείτε να διανοηθείτε,” δήλωσε ο Νετανιάχου στην Κνεσέτ, κατά τη διάρκεια μιας θυελλώδους συνεδρίασης της ισραηλινής Βουλής, με συγγενείς ομήρων να διαμαρτύρονται κατά του Ισραηλινού πρωθυπουργού, πριν απομακρυνθούν από μέλη ασφαλείας.

Μοιράσου το

Αξίζει να διαβάσεις

Διαβασε ακόμη
σχετικα αρθρα

Στέφανος Τσιτσιπάς: Νίκη με δυσκολία στο Μαϊάμι Open

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς παλεύοντας δύσκολα, κατάφερε να επικρατήσει στο Μαϊάμι Open, κερδίζοντας τον Τσουν Χσιν Τσενγκ από την Κινεζική Ταϊπέι.

Πυρκαγιά στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας: Άμεση Κατάσβεση και Ασφάλεια Ασθενών

Πυρκαγιά ξέσπασε στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας στο δεύτερο υπόγειο, με επιτυχή κατάσβεση και ασφάλεια των ασθενών. Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, επισκέφθηκε τον χώρο και επιβεβαίωσε την άμεση επαναλειτουργία του νοσοκομείου.

Σπουδαίες νίκες για Εφές και Μπαρτσελόνα στη Euroleague

Σπουδαίες νίκες για Εφές και Μπαρτσελόνα στη Euroleague με εντυπωσιακές εμφανίσεις και σημαντικά αποτελέσματα.