Η εντατική προσπάθεια με ελέγχους και κανόνες στη λειτουργία της αγοράς οδήγησε στον χαμηλό πληθωρισμό τροφίμων στην Ελλάδα. Σύμφωνα με το υπουργείο Ανάπτυξης, τον Φεβρουάριο ο πληθωρισμός τροφίμων έκλεισε στο 0,5%, χαμηλότερος από το μέσο όρο της Ευρωζώνης που ανέρχεται στο 2,7%. Η δέσμευση του υπουργείου για τον υγιή ανταγωνισμό και την προστασία του καταναλωτή παραμένει ακλόνητη, με στόχο την αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος των πολιτών. Επίσης, αναμένεται η ανακοίνωση του νέου Κώδικα Δεοντολογίας για εκπτώσεις και προσφορές μέσα στις επόμενες ημέρες.